ExpoPlantas brengt de Colombiaanse kwekerijsector samen

De Colombiaanse stad Cali was de plaats waar vertegenwoordigers van de Colombiaanse kwekerijsector deze week bijeenkwamen voor de tweede editie van ExpoPlantas, de nieuwe professionele kwekerijbeurs in het land. "Er was het beste nationale aanbod van de kweeksector, conferenties, zakelijke netwerken en de eerste variëteitenwedstrijd", aldus Jairo Cadavid, president van Colviveros, de organisatie van deze show.

ExpoPlantas 2019 werd bijgewoond door 52 exposanten die producten voor zowel kwekers als leveranciers tentoonstelden. Er waren meer dan 350 deelnemers uit Colombia, Ecuador, Duitsland, Nederland, Mexico en Spanje, en vijftien gerenommeerde nationale en internationale experts van Ciopora, BioBest, Dümmen Orange, Gloeckner, FloraMundo en Sáenz Fety die voor een breed programma van educatieve seminars zorgden.


Variëteitenwedstrijd

Aan de andere kant opende de eerste rassenwedstrijd van de kwekerijsector een nieuw venster om hooggekwalificeerde sierproducten voor zowel telers als kwekers te promoten. Meer dan 250 plantensoorten werden beoordeeld door gerenommeerde experts.


Colviveros
Sinds Colviveros drie jaar geleden werd opgericht heeft het een ambitieus formalisatieproces geleid in de kwekerijsector in Colombia, waar meer dan 3.000 kleinschalige kwekers en leveranciers van levende planten deel van uitmaken. Tegenwoordig is de vereniging aanwezig in twaalf afdelingen in het hele land en heeft het 536 filialen.

Hieronder een impressie van de tweede editie van Expoplantas:


Voor meer informatie:
Colviveros 
Jairo Cadavid Ossa, President of Colviveros
Email: presidencia@colviveros.org
www.colviveros.org


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven