Tulpenteler experimenteert succesvol met dekgewassen

Table Cape Tulip Farm in het noordwesten van Tasmanië kwam in de lente tot leven.

Dit gebeurde niet alleen door de kleurrijke bloeiende bloemen, maar ook door de duizenden toeristen die foto's maken of langs de gekleurde rijen met bloemen lopen.

De familie Roberts-Thomson begon in de jaren 70 met het telen van tulpen om zich af te keren van de traditionele teelt en het fokken van schapen. David Roberts-Thomson is de nieuwste generatie die tulpen teelt op deze eeuwenoude vulkanische gronden die over de Straat Bass heen kijken. Hij heeft het bedrijf enkele jaren geleden overgenomen en experimenteert nu met dekgewassen.

Na enkele jaren te hebben geëxperimenteerd met dekgewassen, denkt Roberts-Thomson dat dit de bodemkwaliteit flink verbeterd heeft. "Het heeft absoluut veel veranderd en we hoeven er niet zoveel aan te doen wanneer we gewassen telen. De dekgewassen hebben niet zoveel verzorging nodig."

Roberts-Thomson heeft ook een groep opgericht met gelijkgestemde telers die nieuwe manieren testen om hun bodems te beheren. "Ik denk dat we als een beetje vreemd worden gezien, maar er zijn ook hele grote commerciële operators die zeer betrokken zijn bij de groep. De realiteit is nou eenmaal dat de mensen die zich bezighouden met bodemgezondheid en hier goede resultaten mee behalen meer geld verdienen," sluit Roberts-Thomson af.

Lees meer op ABC News (Hugh Hogan)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven