Bernard Oosterom (AIPH) over Expo 2019 Beijing:

"Internationale aandacht en deelname overtreft alle verwachtingen"

Na zes maanden vol bezoekers en tuinbouwstands sloot de Expo 2019 Beijing op 9 oktober jl. met een officiële sluitingsceremonie zijn deuren. 

's Werelds grootste tuinbouw expositie park ooit, een terrein van meer dan 500 ha in de bergen van Beijings Yanqing district, verwelkomde sinds de opening op 28 april jl. 9,3 mln bezoekers, 110 internationale deelnemers en organiseerde 3.000 evenementen s.

De sluitingsceremonie vond plaats in het Guirui Theatre waar de Chinese minister premier Li Keqiang herhaalde dat China zich betrokken voelt bij de groene ontwikkeling en hij benadrukte de noodzaak van een groener en beter leven voor mensen. In zijn speech zei Bernard Oosterom, voorzitter van de International Association of Horticultural Producers (AIPH, de organisatie die verantwoordelijk is voor de verbetering, regulering en monitoring van de World Horticultural Expos): "Het niveau van internationale aandacht en deelname aan deze Expo is ongeëvenaard en heeft alle verwachtingen overtroffen."

Bij de officiële opening van de Expo verkondigde de Chinese President Xi Jinping de wenselijkheid van een groene en ecologische ontwikkeling over de hele wereld en benadrukte hij met kracht de rol van de tuinbouw in de aanpak van milieuzaken. 

Het Expo-gedeelte tuinen omvatte belangrijke elementen rond groen leven, zoals duurzame landschapsstrategieën, bio-vriendelijke ontwerpen en biodiverse habitats. Het Expo programma omvatte een kalender met entertainende en educatieve evenementen waaronder culturele shows, tuinbouwwedstrijden en bloemenparades, evenals conferenties en forums over onderwerpen als sponssteden en verticale bossen.  

Het Expo park gaf het thema van de Expo weer. Tijdens de bouw werden 50.000 bomen behouden en werden 100.000 bomen en struiken geplant om de conditie van de moerassen te verbeteren, om water te zuiveren en om een habitat te creëren voor trekvogels. Op het terrein waren ecologisch ontworpen paviljoens neergezet waaronder een Chinees paviljoen van 23.000 m2, een botanisch paviljoen, de Yongning toren en het Life Experience paviljoen, waarvan enkele gebruikt zullen worden voor de Olympische winterspelen in Beijing in 2022. 

De Expo 2019 Beijing was de 21e door de AIPH goedgekeurde A1 World Horticultural Expo. Tijdens de sluitingsceremonie bedankte de voorzitter van de AIPH, Bernard Oosterom, de Chinese raad voor promotie van de internationale handel, het Expo coördinatie bureau en de leden van de AIPH in China - en de China Flower Association voor het gastheerschap tijdens het evenement. De volgende door de AIPH goedgekeurde A1 World Horticultural Expo zal georganiseerd worden in Doha, Qatar, van 14 oktober 2021 tot 17 maart 2022, onder het thema 'groene woestijn, beter milieu'. Tijdens de ceremonie werd de AIPH vlag formeel gestreken en aan de minister voor milieu van Qatar, Abdulla Bin Abdulaziz Al Subai, overhandigd. 

Voor meer informatie:
AIPH
www.aiph.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.