Chinese bloemenmarkt floreert

Als je voor 2008 naar China kwam dan kon je slechts een paar soorten rozen op de markt afzetten. Phalaenopsis, pioenen, gypsophila en prachtlelies werden als noviteiten gezien, maar inmiddels is een steeds groter assortiment er gemeengoed geworden.
 
Het afgelopen decennium heeft enorme veranderingen in de 's lands bloemenmarkt gezien. China is een van 's werelds grootste teeltgebieden voor bloemen, belangrijke bloemenconsument en handelaar geworden, volgens Jiang Zehui, voorzitter van de China Flower Association. In 2018 had China een bloemenareaal van 1,63 mln ha. De snelle ontwikkeling van de Chinese e-commerce en koerierssectoren hebben de consumptie van bloemen een boost gegeven. Dit jaar zag het Chinese online retail platform Taobao op Valentijnsdag de bestellingen van bloemen met 69% jaar-op-jaar stijgen met 500.000 snijbloemen als rozen, tulpen en andere bloemen die in Yunnan gekweekt en afgezet werden. Dit vermeldde Xinhua.net. 


 
Flower Expo China geeft groei Chinese markt weer
De China International Floriculture & Horticulture Trade Fair (Flower Expo China) die in 2008 voor het eerste georganiseerd werd, is eveneens een teken van de groei van de Chinese bloemenmarkt. Gedurende de eerste vijf jaar was er een beperkte keuze in bonsai en aanverwante tuinbouwproducten op de beurs. Maar in 2019 werden meer dan 600 geïmporteerde rassen uit Kenia, Nederland, Ecuador, Colombia, Ethiopië, Israël etc. geëxposeerd om te voldoen aan de Chinese honger naar verschillende klasse 1 snijbloemen. 


Tegelijkertijd is de Guangzhou Int’l Flower Arrangement Show naar een nieuw niveau gestegen. Een internationale keur aan bloemisten werd uitgenodigd om het publiek een unieke demonstratie te geven. De Flower Expo China 2020 wordt gehouden op 16-18 maart in het Guangzhou International Sourcing Centre. Alle professionals uit de sector zijn welkom om te exposeren of om de handelsshow te bezoeken. 

Voor meer informatie:
www.flowerexpochina.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.