Andres Olier, Don Eusebio, over het verven van anjers

"De markt vraagt om meer"

Don Eusebio produceert jaarlijks 44 miljoen stelen anjers. De Colombiaanse teler heeft al 30 jaar anjers en drie jaar geleden is hij begonnen deze ook te verven anjers. Sindsdien neemt de vraag toe. "De concurrentie is zwaar, maar ik denk dat de markt klaar is voor iets anders."

Andres Olier en Carolina Merchan presenteerden hun collectie geverfde anjers op de Proflora 2019.

Proces
Het proces begint met het uitzoeken van de anjers die geschikt zijn om te verven. "We gebruiken niet alleen wit, maar ook andere kleuren", legt Andres Olier, verkoop- en marketingmanager uit. "Na het selecteren van de beste bloemen worden ze 48 uur lang gedroogd. Vervolgens maken we een of twee inkepingen in de onderkant van de stelen, zodat we twee of vier delen krijgen. De bloemen absorberen vervolgens de vloeistof, die bestaat uit een speciale combinatie en dosering en blijven hier acht uur in staan. Onze techniek is bovendien uniek, onze bloemen halen een langer vaasleven dan met om het even welke andere techniek."

Toenemende vraag
Don Eusebio verkoopt de geverfde anjers sinds 2016 en deze worden naar eigen zeggen uitstekend ontvangen in de markt. In twee jaar tijd is het assortiment geverfde anjers flink gegroeid. Don Eusebio heeft nu 25 verschillende kleuren, die voornamelijk naar Europa en Japan gaan. "We hebben besloten om onze klanten te laten zien dat verse bloemen ook mooi kunnen zijn in geverfde kleuren. De markt vraagt om meer en inmiddels wordt al bijna 15% van onze producten geverfd. De concurrentie voor geverfde anjers is sterk, maar ik denk dat de markt klaar is voor iets anders. Naast het grote kleurengamma hebben we nu dus ook een nieuw geurproject dat we aan het ontwikkelen zijn. We proberen de bloem een geur te geven, om het nóg specialer te maken."

Voor meer informatie:
Agro-industriële Don Eusebio S.A.S.
Telefoon: +57 310 223 223 6019
E-mail: exportaciones@doneusebio.com www.doneusebio.com www.doneusebio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven