Veel lof voor sociaal ontwikkelingsprogramma "Cultivemos la Paz en Familia"

“In de bloementeelt leer je om een bloem goed te verzorgen, te voorzien van vruchtbare grond, van water en voeding en een beetje dagelijkse liefde. En zo is het ook met mensen." Dat vertelt Lucie de Vélez van Asocolflores, die aan de wieg stond van het programma “Cultivemos la Paz en Familia”, en dat dit jaar alweer 20 jaar bestaat.

De verdiensten van dit programma, waarin medewerkers op de Colombiaanse kwekerijen trainingen krijgen in het oplossen van conflicten in de persoonlijke en huiselijke sfeer, zijn groot. Het land zit het laatste decennium op alle mogelijke manieren in de lift, maar had en heeft nog altijd een stevige dobber aan de drugs- en geweldproblematiek. Door met name vrouwen bij te staan en hen de tools in handen te geven een stabiele en vredige thuissituatie te creëren, hebben de bloemenkwekerijen hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren; een bijdrage die bovendien ook als zodanig door de autoriteiten erkend wordt.

Voor meer informatie:
Asocolflores
www.asocolflores.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.