Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benchmark Cyclamen moet oorzaak kwaliteitsverschillen achterhalen

De landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland organiseert samen met de veredelaars ook dit jaar weer een Benchmark Cyclamen. Net als afgelopen jaren wordt deze uitgevoerd door Royal FloraHolland. De winnaars worden tijdens de Gewasbijeenkomst op 13 december 2019 bekendgemaakt.


 
Na het aanleveren wordt het standaard VBN-protocol gevolgd om de houdbaarheid te testen. Na ontvangst ondergaan de planten een transportsimulatie van vijf dagen bij 15ÂșC in het donker bij een RV van 75% en vervolgens een verkoopsimulatie van vier dagen. Aansluitend worden de planten ook drie weken lang beoordeeld in de consumentenfase.

Elk jaar zijn er grote verschillen tussen de inzendingen. Daarbij spelen rassenkeuze, maar ook klimaat en substraat een rol. Tijdens de gewasbijeenkomst op 13 december proberen de betrokken ondernemers met elkaar te achterhalen waar die verschillen vandaan komen.

Klik hier voor meer informatie over de vergelijkingsproef.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: