seminar WHC, 29 oktober

Plastic fantastic? Aan de slag met duurzaam verpakken.

Mag je nog plastic gebruiken of moet je kiezen voor de alternatieven papier en karton? En hoe duurzaam en recyclebaar zijn de verpakkingen eigenlijk? Consumenten zien verpakkingsvrij als het hoogste ideaal, hoe kan de tuinbouw daarop inspelen?

World Horti Center organiseert op 29 oktober een congres voor telers en handelsbedrijven waarmee men in één dag helemaal up-to-date is over de stand van zaken rondom verpakkingen.

Tijdens het event komt aan de orde welke trends er zijn op het gebied van duurzame verpakkingen. Ook zullen 20 verschillende bedrijven hun duurzame verpakkingsoplossingen presenteren.

Het programma begint om 9 uur en in de ochtend is er gelegenheid kennis te maken met de 20 verschillende verpakkingsexperts. Vanaf 14 uur start het seminar met de volgende sprekers:

  • Prof Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging en Design van University of Twente vertelt over perspectief van verpakkingen; wat is de foot print van plastics en papier, wat staat de sector de komende periode te doen? Hoe staat de tuinbouw het in vergelijking met andere sectoren?
  • Brenda Horstra is adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland. Tuinbranche Nederland is de brancheorganisatie voor de gehele tuinketen. Het ledenbestand bestaat uit fabrikanten, importeurs, en groothandelaren en leveranciers uit groen- en tuincentra en tuinretail. Tuinbranche Nederland heeft een Brancheplan opgesteld waarin doelstellingen zijn verwerkt om o.a. de hoeveelheid verpakkingen op de Nederlandse markt te verminderen. Om dit te bereiken zijn o.a. leveranciers- voorwaarden opgesteld. Brenda zal deze toelichten.
  • Modiform zoekt continu naar manieren om duurzaamheid verder vorm te geven. Ze zijn bijvoorbeeld een partner in het upcyclen en verzamelen van materialen uit de samenleving en het toevoegen van waarde door ze te veranderen in slimme, hoogwaardige, trendsettende producten. Shaun Herdsman, Eco Expert en retailmanager van Modiform zal praten over trends in verpakkingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa - kunststoffen, karton en niet-verpakkingen. Met zijn relaties in de retail schetst hij de toekomst van verpakkingen in deze schakel van de keten.
  • Dr. Ir. Bjorn de Koeijer, onderzoeker en coördinator bij het Center for Research in Sustainable Packaging (CRiSP) gaat in op de (ontwerp)processen die een rol spelen bij de verduurzaming van product-verpakkings-combinaties, de bewegingen in de markt en de mogelijkheden die dit biedt voor de sector. Bjorn heeft een achtergrond in verpakkingsontwerp met een focus op duurzaamheid, circulariteit en cradle to cradle.

17.00 – 18.00 uur drankje, gelegenheid tot netwerken
Tijdens het seminar wordt Nederlands en Engels gesproken. Het congres is de gehele dag voor alle telers van sierteelt en groenten en handelsbedrijven vrij toegankelijk door middel van registratie via deze link.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.