Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationale Zomerbloemententoonstelling stopt

Tijdens de laatste vergadering van de Stichting Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft het bestuur besloten dat er in 2020 in de Oude Kerk in Naaldwijk geen nieuwe editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling meer zal plaatsvinden. De afgelopen editie was de laatste op rij van 34 succesvolle tentoonstellingen.

Het bestuur heeft dit besluit genomen op basis van een gebrek aan vrijwilligers op een aantal belangrijke sleutelposities in de organisatie en het wegvallen van een aantal grote financiële sponsors. Verder is het door gebrek aan financiële middelen niet mogelijk het tekort aan bestuurlijke vrijwilligers met professionele krachten in te vullen, zodat doorgaan en verder ontwikkelen mogelijk zou zijn geweest.

Vacatures op sleutelposities
Voorzitter Arnold Hordijk: “We hebben al enige tijd vacatures openstaan op sleutelposities binnen de organisatie en er zullen er in de nabije toekomst nog een aantal volgen. Het is ons tot op heden niet gelukt om de openstaande posities weer in te vullen. Daarbij komt ook dat in de verschillende werkgroepen van de organisatie eveneens vacatures zijn ontstaan en de organisatie geheel afhankelijk is van vrijwilligers. Terwijl er tijdens de opbouw van de tentoonstelling veel vrijwillige handen beschikbaar zijn, lukt het ons niet om juist op cruciale plaatsen in de organisatie voor nieuwe vrijwilligers te zorgen. Tijdens de afgelopen editie zijn met heel veel inspanning alle ontstane leegtes ingevuld en het resultaat mocht er in de vorm van een mooie tentoonstelling, gelukkig weer zijn”.

Wegvallen sponsorgelden
Naast het niet kunnen invullen van sleutelposities heeft de organisatie ook te maken met het wegvallen van een aantal belangrijke financiële sponsors,  waarvoor geen nieuwe invulling is gevonden. Momenteel beschikt de organisatie nog over enige reserve, maar die is volstrekt onvoldoende om een hele tentoonstelling in zijn huidige vorm te financieren en een professionalisering van de personele bezetting te realiseren. De organisatie gebruikt de komende maanden om alle zaken, zowel financieel als organisatorisch af te ronden. 

Woord van dank
Via deze weg wil het bestuur van de Stichting
Nationale Zomerbloemententoonstelling iedereen, die tijdens de afgelopen 34 jaar in welke vorm dan ook heeft bijgedragen aan het organiseren van de tentoonstelling, geweldig bedanken: arrangeurs en hoofdarrangeurs, telers, financiële sponsors, productsponsors, muzikanten en kunstenaars en niet te vergeten alle vrijwilligers die soms jarenlang hun tijd hebben gegeven om de tentoonstelling tot een succes te maken. Verder een woord van dank aan alle bezoekers, die jarenlang enorm van de tentoonstelling hebben genoten!

Arnold Hordijk: “We zijn ontzettend trots op de 34 edities van de tentoonstelling die we sinds 1986 hebben afgeleverd. De tentoonstelling met als basis de keuring van zomerbloemen heeft  een enorme bijdrage geleverd aan het promoten van het product Zomerbloemen en het vak in zijn geheel. Als organisatie betreuren we het dan ook dat we hebben moeten besluiten om met de tentoonstelling te stoppen’! 

bron: nzbt.nl

Publicatiedatum: