Watersilo’s worden sterker en dus … hoger

Tholen - Hoe groter de diameter van de tank, des te lager werd de tank, zo was de stelregel in de wereld van de watersilo’s. Dat had alles te maken met de waterdruk die anders te hoog werd. Echter, met de huidige technieken, de verbeterde staalkwaliteit en betere technische berekeningen is het mogelijk tot een hoogte te gaan van ruim 6 meter. “Voorheen was een silo maximaal 4,62 hoog. Alle standaard diameters kunnen we aanbieden in een hoogte van 5,32 en in diverse diameter tot wel 8 meter hoog. Silo's met een diameter van 40 meter zelfs niet meer uitzonderlijk”, vertelt Bas van der Elst van Hendic.


Nicolle Peetoom en Bas van der Elst

Sterke liners
Niet alleen het staal, ook de liners die de silo’s afdichten, zijn beter en sterker geworden. “Vroeger werd er veelvuldig PVC/LDPE-folie gebruikt. Door het gewicht op de liner als de silo leeg is kwam veel spanning op het folie te staan, waardoor het een beetje uitrekte en dunner werd. Met de huidige Delaflex is dit totaal geen probleem meer. Het materiaal is zo sterk dat het alle hoogtes aankan. Uit de testen is gebleken dat het bestand is tegen zeer hoge mechanische belasting en ook tegen de welbekende klapperschade. Bas: ”Daarnaast is de DelafleX geschikt voor het opslaan van meststoffen en recirculatie water en het 100% UV-bestendig. Wij geven zelf op de Delaflex 15 jaar lineaire  garantie.”

Water bufferen
Het gebruik van golfplaten silo’s is een perfecte en betaalbare manier om op een klein oppervlak heel veel m³ water op te slaan. Vandaar dat er steeds meer vraag naar hogere silo’s is gekomen de laatste jaren. Die vraag is zeker ingegeven doordat het veranderende klimaat wereldwijd vraagt om zorgvuldige opslag van water.

Die groei is ook in de cijfers terug te zien. Het aantal orders groeide vorig jaar met 100%. En nu, in oktober staat de teller op hetzelfde aantal aanvragen als in heel 2018. De orders voor watersilo’s en waterbassins stromen binnen uit steeds meer continenten”, vertelt Bas.

Op de foto rechts een partij die verzendklaar is en wacht op transport

“Wereldwijd is de tuinbouw er gelukkig steeds meer bewust van om duurzaam met water om te gaan. Er worden veelvuldig waterbuffers aangelegd in regenperiodes om genoeg water te hebben in de droge tijden. Dit houdt ook in dat gebruikt water opgevangen wordt en gezuiverd om later opnieuw te gebruiken.”

Voor meer informatie:
Hendic
Goirkesstraat 1a
4885 KS Achtmaal
Nederland
T:+31(0)76-5976665
info@hendic.nl
www.hendic.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.