resultaat Veiling Rhien-Maas stevent af op evenaring 2018

6% meer omzet in derde kwartaal

Veiling Rhein-Maas kan terugkijken op een bevredigend derde kwartaal van 2019 en kende een stijging van de productomzet met bijna 6% ten opzichte van het derde kwartaal van 2018. In totaal realiseerde Veiling Rhein-Maas in de eerste negen maanden van 2019 een productomzet van 270 miljoen euro, ongeveer op het niveau dat vergelijkbaar is met dat van het voorgaande jaar. De weersomstandigheden bleken opnieuw een doorslaggevende factor voor de verkoop, ook voor Veiling Rhein-Maas. De sterke temperatuurschommelingen leidden tot aanzienlijke prijsschommelingen bij het segment snijbloemen. Over het geheel genomen waren de middenprijzen voor snijbloemen - ondanks de recordtemperaturen - echter hoger dan in het voorgaande jaar.

Positieve trend bij digitale verkoopkanalen
Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich positief ontwikkelen. De omzet aan het einde van het derde kwartaal van 2019 was 10% hoger dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. In de eerste negen maanden van 2019 bedroeg het gecumuleerde aandeel van Kopen-Op-Afstand aan de totale omzet van de veiling bijna 30%, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 2% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.