Dekwasser met sproeiers in plaats van borstels

Kasdek schoonmaken zónder schade aan het folie

Het is sowieso logisch voor telers om het kasdek schoon te houden, om de voor de hand liggende reden dat schoon glas het licht goed doorlaat en de teelt bevordert. Een van de doelstellingen van Van der Waay is het vereenvoudigen van dit schoonmaakproces. Hun Top Cleaners kunnen nu op afstand worden beheerd met een app en ze hebben een nieuw model dat geschikt is voor gebruik op F-Clean-folie.

Speciale versie voor F-Clean-folie
Kassen kunnen beschikken over installaties voor mechanische dekwassers, maar deze zijn niet geschikt voor kassen met folie, omdat de folie beschadigd kan raken. Van der Waay biedt nu ook een Top Cleaner die geschikt is voor gebruik op F-Clean-folie. “Deze Top Cleaner bevat sproeiers in plaats van borstels, zodat het de folie niet beschadigd terwijl het over de kas beweegt,” vertelt Tom Zwanenburg van Van der Waay.

Beheer op afstand via een app
Een andere nieuwe ontwikkeling voor de schoonmaakoplossingen van Van der Waay is de mogelijkheid om ze op afstand te beheren door middel van een app. “We hebben hardware toegevoegd aan al onze nieuwe machines, waarmee klanten verbinding kunnen maken via een app,” zegt Tom.

“De klant krijgt een account waarop ze kunnen inloggen en waarin ze de machine volledig kunnen beheren via hun telefoon of computer zonder dicht bij de machine te moeten zijn. Als de machine klaar is met schoonmaken of als er een probleem is, zal er een melding worden gestuurd naar de klant.”

Een ander voordeel van deze technologie is dat Van der Waay op afstand analyses kan maken van de machine. “Stel dat iemand ons belt omdat ze problemen ondervinden. Dan kunnen we verbinding maken met de machine en zien wat er aan de hand is,” zegt Tom. “Iemand kan ons bijvoorbeeld bellen omdat de machine niet werkt zoals het hoort. Nadat we verbinding hebben gemaakt, zien we dat een van de sensoren actief is terwijl dat niet hoort. Dan kunnen we de klant vertellen dat de sensor schoongemaakt moet worden, waarna de machine weer werkt zoals het hoort.”

Export
Van der Waay levert hun Top Cleaners over de hele wereld. “De machines zijn geschikt voor export naar grotere markten in Europa, Rusland, Canada en de VS, maar ook naar landen als Chili en Brazilië,” zegt Tom. “We reizen veel in een jaar. Vorig jaar heb ik ongeveer honderd nachten in het buitenland doorgebracht. Maar je moet een goede relatie opbouwen met klanten om hen te laten zien dat ze je kunnen vertrouwen.”

 

Voor meer informatie:
Van der Waay
+31 (0) 172 21 03 11
Tom Zwanenburg
+31(0) 613 005 273
www.vdwaay.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.