"Mexico is aantrekkelijke markt voor de tuinbouwsector"

Van 18 tot 20 september 2019 werd voor het eerst de beurs 'Ornamental, Plants & Flowers México powered by IPM Essen' (OPF) georganiseerd in Mexico-Stad. Ongeveer 120 exposanten uit twaalf landen presenteerden hun producten en diensten op het gebied van planten, innovatieve tuinbouwtechnologie, bloemisterij, landschapsarchitectuur en tuinbouw. Ongeveer 10.000 professionals afkomstig uit veertien landen maakten van de gelegenheid gebruik om de eerste internationale vakbeurs voor tuinbouwproductie in Mexico te bezoeken.

"We kunnen terugkijken op een succesvol eerste editie. De belangstelling voor de tuinbouw in Latijns-Amerika is indrukwekkend. Met OPF zijn we erin geslaagd om de sector een nieuw topplatform te geven. Vooral de deelname van Duitse exposanten en bezoekers was opmerkelijk", aldus Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen. Met de nabijheid van de VS - een van de grootste consumentenmarkten voor tuinbouwproducten - is Mexico een aantrekkelijke locatie en de belangrijkste handelspartner van Duitsland in Latijns-Amerika. Bovendien biedt het land met zijn verschillende klimaatzones het hele jaar door ideale teeltomstandigheden voor een groot aantal planten. De vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Mexico, die al enkele jaren bestaat, ondersteunt ook de handel tussen de twee continenten.

In totaal presenteerden 118 exposanten hun producten op een oppervlakte van 8.900 vierkante meter. Duitsland en Sri Lanka presenteerden zichzelf in landenpaviljoens met de steun van de respectievelijke ministeries. De 9.642 bezoekers kwamen uit Chili, Costa Rica, Duitsland, Guatemala, Japan, Canada, Colombia, Mexico, Nicaragua, Nederland, Peru, Spanje, Sri Lanka en de VS, en onderstreepten daarmee de behoefte aan een afzonderlijk handelsevenement voor de groene sector in Mexico.

De beurs mocht zich, met de deelname aan de openingsceremonie door de Duitse ambassadeur Peter Tempel, de Nederlandse ambassadeur Margriet Leemhuis, vertegenwoordigers van het Mexicaanse ministerie van Landbouw en de Japanse ambassade, Johannes Graf als vertegenwoordiger van het federale ministerie van Landbouw en de gouverneur van de Mexicaanse staat Morelos Cuauhtémoc Blanco Bravo, bovendien verheugen op een uitgebreide diplomatieke belangstelling.

Tuinbouwtour
Op de dag vóór de opening van de beurs kregen internationale exposanten en bezoekers de kans om kennis te maken met lokale bedrijven tijdens een rondleiding door de teeltgebieden in de staat Morelos, het grootste plantenteeltgebied van Mexico. Naast het bezoek aan twee teeltbedrijven werden tijdens de lunch contacten gelegd met uitgenodigde vertegenwoordigers van de autoriteiten.

2020
De data voor de tweede editie van 'Ornamental, Plants & Flowers México powered by IPM Essen' zijn al vastgesteld: van 17 tot 19 november 2020 vindt de volgende editie weer plaats in het Centro Citibanamex in Mexico City.

Voor meer informatie:
OPF
opfexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.