Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Narcissenkweker W.F. Leenen wordt lid van Decorum

Per 1 oktober is Narcissenkweker W.F. Leenen en Zn. toegetreden tot Decorum. De gebroeders Jaco en Dirk Leenen starten vrijdag 18 oktober met het afleveren van de eerste narcissen van dit seizoen, met het soort paperwhite. Gedurende het seizoen (van oktober tot eind april) hebben de broers een breed pakket van wel 20 soorten narcissen verkrijgbaar. Naast het assortiment narcissen kweekt Leenen ook een exclusieve kleinbloemige amaryllis, de Sonatini. 
 
Derde generatie aan het roer
De gebroeders Jaco en Dirk Leenen vormen de derde generatie bij het familiebedrijf W.F. Leenen en Zn. Het bedrijf uit Voorhout kweekt al sinds 1954 narcissen. Opa Leenen heeft destijds soorten veredeld waarvan Jaco en Dirk nu de vruchten plukken. Het veredelen van een nieuw soort duurt namelijk 30 jaar(!) voordat het geïntroduceerd kan worden. Het bedrijf heeft unieke soorten narcissen, die exclusief door hen geteeld worden. Zo hebben zij dubbelbloemige- en trosnarcissen en nog meer bijzondere soorten. Alleen het állerbeste uitgangsmateriaal wordt voor de teelt van narcissen gebruikt. Het broeien van de narcissen vind plaats op schelpen, hierdoor wordt schoon geteeld en blijven de narcissen vrij van vuil en ziektes.
 
Sonatini’s
Aan innovatie wordt veel aandacht besteed, zo telen de broers ook Sonatini’s, dit zijn kleinbloemige soorten amaryllis. Een bijzonder product dat nog niet zo bekend is in de markt, maar zeker de moeite waard om te ontdekken! Jaco en Dirk telen 11 soorten Sonatini’s exclusief in Nederland.

Decorum
"We zijn trots W.F. Leenen en Zn. te kunnen verwelkomen bij de telersvereniging. W.F. Leenen heeft een uniek en ruim assortiment Narcissen, een welkome aanvulling voor het huidige assortiment snijbloemen. Naast tulpen en hyacinten, zijn narcissen ook zeer geliefde voorjaarsbloemen. We zijn blij deze nu onder Decorum te kunnen aanbieden", aldus Jeroen Boon, accountmanager Decorum Flowers.


Voor meer informatie
Decorum Company
Trade Parc Westland 2
Venus 219D
2675 LN Honselersdijk
+31 174 633 587
info@decorumcompany.com
www.decorumcompany.com

Publicatiedatum: