& app met realtime prijs- en marktinfo gelanceerd

Eind 2020 alle orders digitaal via Floriday

Met “100% Floriday” gaat de coöperatie ervoor zorgen dat eind 2020 alle aanvoer, voor zowel de klok als voor de directe handel, via Floriday en digitale platformen gaat lopen.

Naast het digitaliseren van de directe transacties wordt intussen ook hard gewerkt om de klok aan te sluiten op Floriday, zodat alle transacties via Floriday gaan plaatsvinden.

Wat betekent dit voor kwekers en kopers?
Vanaf dat moment zullen alle directe transacties via Floriday, FloraMondo, FloraXchange, Blueroots of een (API)-koppeling plaatsvinden.

Voor de kwekers betekent dit dat al hun aanbod voor de directe handel via Floriday gaat. Dit betekent ook dat eind 2020 niet meer via de traditionele Connect-EAB wordt gehandeld. Voor handelspartijen betekent dit dat hun orders via Royal FloraHolland vanaf eind 2020 uitsluitend via een digitaal verkoopkanaal geplaatst kunnen worden.

Insights
Per heden presenteert Floriday bovendien een nieuwe app, waarmee kwekers realtime inzicht kunnen krijgen in prijs- en marktontwikkelingen. Direct na het veilen worden klokprijzen en omzetten zichtbaar in een overzichtelijk dashboard. Hier vindt men ook een overzicht van de belangrijkste kopers en de gemiddelde prijs. In het klokrapport heeft de kweker bovendien snel zicht op de veilpositie binnen de eigen veilgroep en kan hij zichzelf vergelijken met andere kwekers. Ook geeft het meer inzicht in de prijsvorming op de verschillende veillocaties en met de statistiekentool maakt hij makkelijk persoonlijke rapportages die een goed beeld geven van de prijsvorming over de tijd. Ook kan men eigen data afzetten tegen data van de veiling.

Insights is de opvolger van FloraneXt. Kwekers kunnen een abonnement nemen op Insights, FloraneXt abonnees kunnen er t/m 31 december 2019 gratis kennis mee maken. Meer informatie & aanmelden kan hier.

bron: Floriday & Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven