Lentiz Cursus & Consult

Cursus Teeltspecialist Assistent in het Pools

Poolse werknemers die het voortouw nemen, lopen rond bij veel bedrijven. Ze zijn vaak via het uitzendbureau binnen gekomen, hebben een goede achtergrond en willen voor langere tijd bij je werken of zich zelfs vestigen in Nederland. Bas Hanemaayer, HRM Manager bij Agro Care: “Het is de kunst om potentieel talent te herkennen en deze mensen te motiveren om er iets mee te doen binnen jouw onderneming.”

Lentiz Cursus & Consult heeft in samenwerking met Kasgroeit de cursus Teelspecialist assistent in het Pools ontwikkeld. Deze start in november. Het niveau van deze cursus is vergelijkbaar met MBO3+ niveau. In 9 bijeenkomsten leren de deelnemers de basis onderwerpen zoals: de bouw van de plant, osmose, waterhuishouding, celdeling, voedingstoffen, mineralenhuishouding, bemesting, grondstoffen, substraten etc.

Bas is blij dat hij de cursus Teelt in het Pools nu aan zijn werknemers kan aanbieden. Bas: “Binnen ons bedrijf heb ik een jongen aan het werk die we nu intern opleiden op gebied van teelt. En hoewel zijn collega’s hem zo goed mogelijk alle kennis bijbrengen over het telen, is het toch lastig om de basisprincipes goed over te brengen. Dat kunnen ervaren docenten gewoon beter. De cursus Teelt in het Pools is dus een mooie aanvulling op dat wat ze leren bij ons op de werkvloer. Natuurlijk zou het nog mooier zijn wanneer deze cursus in de Nederlandse taal gevolgd kan worden. Maar het taalniveau is hier, ondanks de cursussen Nederlandse taal welke we ook aanbieden, nog niet sterk genoeg voor. Deze cursus Teeltspecialist Assistent in het Pools is dan ook een goede uitkomst”.

“We weten allemaal dat het in deze arbeidsmarkt steeds lastiger wordt om mensen te interesseren voor de teelt. De mensen die dat willen zijn schaars. Het is zonde om het potentieel wat ik al binnen mijn bedrijf heb lopen, niet te benutten”.

Voor meer informatie:
Lentiz Cursus & Consult
www.lentiz.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.