rapport WUR

In 2016 werd 675.000 kg glyfosaat gespoten

Tussen 2011 en 2016 gebruikte gemiddeld iets minder dan 60% van alle land- en tuinbouwbedrijven glyfosaat. Met 95% is het gebruik van glyfosaat op de bloembollenbedrijven het hoogst. In 2016 werd een geschatte hoeveelheid van 675.000 kg glyfosaat gebruikt.

Dat zijn de belangrijkste resultaten uit een rapport van de WUR, dat afgelopen week in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid werd gepubliceerd. Hert ministerie vroeg om een overzicht, primair n.a.v. een motie van Tweede Kamerlid Grashoff over het verminderen van het gebruik van glyfosaat in de landbouw (Kamerstuk 27858, nr. 384).

In de publicatie is voor zeven gespecialiseerde bedrijfstypes vanaf 2011 tot en met 2016 een overzicht gegeven van het totaal gebruik en het gebruik per ha uitgedrukt in hoeveelheid kg werkzame stof per jaar. Dit betreft zowel onkruidbestrijdingsmiddelen in het algemeen als glyfosaat in het bijzonder.

bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.