Update onrust in Quito:

Ecuador: Protesten over, maar wie draait op voor de schade?

Tholen - Voor meer dan een week was het onrustig in de hoofdstad van Ecuador, Quito. Afgelopen donderdag riep de export organisatie Expoflores al de noodsituatie uit en afgelopen zondag hebben ze in een brief de minister van landbouw en veeteelt Xavier Lazo Guerrero gevraagd tot actie en het instellen van een avondklok in de sierteelt regios.Gelukkig lijkt er nu een einde gekomen te zijn aan de protesten omdat de Ecuadoriaans regering besloten heeft de brandstofmaatregel te schrappen.

Gisteravond is er tussen de regering van Ecuador en de inheemse demonstranten een akkoord bereikt om de brandstofsubsidies toch niet af te schaffen. De inheemse demonstratieleiders hebben hun volgers gebraagd om alle barricades en schade op te ruimen. Maar wie draait op voor de schade? Dat is nu de grote vraag. 

Vorige week donderdag, in de brief waarin Expoflores de noodsituatie uitriep, meldde de organisatie al dat de schade aan de sector was opgelopen naar meer dan 30 miljoen dollar en dat er meer dan 5.000 ha kwekerijen zijn getroffen. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven