Fransen Orchideeën gaat samen met Thaise veredelaar Suphachadiwong Orchids

Dendrobiumkwekerij Fransen Orchideeën in Maasland is een partnership aangegaan met veredelaar Suphachadiwong Orchids. Het Thaise bedrijf wordt voor de helft partner van Fransen Orchideeën, dat zijn activiteiten onder dezelfde naam voortzet.

Het Thaise Suphachadiwong Orchids is handen van Thamlong en Heike Suphachadiwong en beschikt over een unieke plantencollectie. Daaronder is de Dendrobium, een orchideeënvariant die in het bedrijf in Thailand al veertig jaar wordt veredeld als snijbloem en potplant.

Stekken van Suphachadiwong worden inmiddels al zo’n twintig jaar exclusief opgekweekt bij Fransen Orchideeën en Zeurniet. Sinds zes jaar gebeurt dat onder de merknaam Sa-nook. De twee teeltbedrijven en verkooporganisatie Logico werken op het gebied van kweken en verkopen intensief met elkaar samen.

Nieuwe impuls
Met het partnership willen beide bedrijven het marktaandeel van de Dendrobium Sa-nook vergroten. Rico Fransen: "We geloven beide in de potentie van de Dendrobium Sa-nook. We denken dat de tijd daar nú rijp voor is. De markt is toe aan een nieuwe impuls na de opmars van de Phalaenopsis."

Nieuw soorten
Fransen Orchideeën teelt op 4 hectare in Maasland nog twee bijzondere orchideeënvariëteiten: de Dendrobium Berry Oda en de Paphiopedilum. De verwachting is dat nieuwe aparte soorten door de samenwerking sneller hun weg haar het Europese continent weten te vinden.

Suphachadiwong Orchids is in Nederland inmiddels geen onbekende meer. In april dit jaar fuseerde het bedrijf met de Westlandse kweker Anco pure Vanda, dat sinds die tijd onder de naam Ansu bekend staat. Ook daarin heeft het bedrijf een aandeel van 50%.

Voor meer informatie:
Fransen Orchideeën  
E: rico@fransenorchids.eu
www.fransenorchids.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.