Ruim 80 deelnemers op studiedag Bollenacademie

Meer dan 80 MBO- en HBO-leerlingen en leerkrachten namen deel aan de jaarlijkse studiedag van Stichting Bollenacademie van 7 oktober jl. met bedrijfsbezoeken aan het exportbedrijf Moolenaar B.V. in Voorhout en Cremer Speciaalmachines BV in Lisse.

Bij de start bij Moolenaar BV stelde Peter Knippels zich voor als de nieuwe voorzitter van de Bollenacademie. Hij volgt hiermee André Hoogendijk op. Peter werkt bij de KAVB als senior beleidsmedewerker bodem en water. Na zijn studie tuinbouwplantenteelt, met specialisaties bloembollenteelt en bedrijfskunde aan de Wageningen Universiteit, heeft hij verschillende functies in het publieke domein vervuld. Peter Knippels is inmiddels al meer dan 20 jaar in de bloembollensector werkzaam. Tevens is hij auteur of medeauteur van vier boeken die zijn verschenen in het kader van het project Studiebol. Recent is het veertiende en laatst boek, De fysiologie van bloembollen, gepresenteerd en beschikbaar gekomen. Binnenkort zal ook de digitale module van het boek beschikbaar zijn. Henk Gude, de hoofdauteur van het boek, gaf een minicollege over een aantal fysiologie-aspecten in bloembollen.

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project is kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. Er zijn boeken uitgebracht over het telen van verschillende bolgewassen en over drie sectorbrede thema’s: de bloembollenketen, ziekten & plagen en veredeling. De fysiologie van bloembollen is het vierde themaboek en het laatste boek uit de serie.

De fysiologie van bloembollen is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor overige geïnteresseerden en liefhebbers. Het boek wordt gedrukt ‘on demand’ en is verkrijgbaar voor € 59,- (inclusief verzendkosten) via de webshop van het Ontwikkelcentrum. Ook de overige uitgaven van de Bollenacademie zijn daar te koop.

De boeken vindt u hier in de webshop van het Ontwikkelcentrum.

bron: KAVB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.