Herfstvakantie wordt ‘Go Go Greenweek’

In juni werd in het Westland het project Go Go Greenhouse gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om scholieren, die in vakanties en op zaterdag werkzaam zijn in de kas, een compleet beeld te geven van hetgeen de glastuinbouw te bieden heeft. Met de herfstvakantie in aantocht is het goed een nieuw initiatief te introduceren: de Go Go Greenweek.

Het is voor teeltbedrijven op elk moment mogelijk om in te stappen. Op de website GoGoGreenhouse.nl staan tips, ideeën en handvatten voor rondleidingen en persoonlijke gesprekken. Wellicht dat de naderende herfstvakantie een mooi instapmoment is.
Voor de eerdere deelnemers is die week vooral bedoeld om het project weer op te pakken. De week van de herfstvakantie wordt de ‘Go Go Greenweek’. Achterliggende gedachte is dat de ondernemer extra aandacht besteedt aan de ‘terugkeer’ van zijn vakantiekrachten. De wens van een nieuwe actieweek kwam bij de deelnemers zelf vandaan. Dat wil de projectleiding van Go Go Greenhouse graag faciliteren.

Online tuinbouwquiz
Als tool is gekozen voor een online quiz over de glastuinbouw – met gebruik van de eigen smartphone van de scholieren – die de ondernemer gedurende de week met de scholieren kan spelen. Stel een prijsje beschikbaar voor de winnaar en succes gegarandeerd. Alle bedrijven kunnen hieraan deelnemen, of ze nou met drie scholieren werken of met dertig. Zie ook het artikel uit Het Hele Westland van woensdag 9 oktober.

Go Go Greenhouse is een campagne van Glastuinbouw Nederland, financieel mede mogelijk gemaakt door Colland en gemeente Westland. Doel is om de sector te presenteren als een interessante en kansrijke werkgever met vele mogelijkheden. Met een positieve houding van de jeugd ten aanzien van de glastuinbouw tot gevolg.
Neem voor vragen of aanmelding contact op met projectleider Agnes van den Berg.

bron: LTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.