Zuid-Koreaanse succulenten op wereldtoer

Dümmen Orangen en de Zuid-Koreaanse overheidsinstelling Gyeonggi-do Agricultural Research & Extension Services (GARES) hebben een overeenkomst getekend waarbij Dümmen Orange de exclusieve verkooprechten verkrijgt voor een serie door GARES ontwikkelde succulenten.

De overeenkomst is getekend door Pieter Koen (Product Manager Tropicals bij Dümmen Orange), Kim Seok Cheol (Directeur van GARES) en Kim Gyun Joong (Directeur van Koduk Green House Inc.). Koduk Green House is door GARES aangesteld als vertegenwoordiger. Deze samenwerking is een uitbreiding van het bestaande partnerschap tussen Dümmen Orange en GARES op het gebied van rozenveredeling. In dit stadium is de nieuwe overeenkomst met name gericht op rassen van Echeveria en Sedum.

Echeveria, een gewas dat oorspronkelijk uit Mexico komt, is de populairste succulent. Wereldwijd worden er meer dan 600 rassen van verkocht en sinds 2013 heeft het Zuid-Koreaanse Cactus Succulent Research Institute (onderdeel van GARES) er 32 ontwikkeld. Sedum is een gemakkelijk vertakkende bladsucculent met sierwaarde, die het goed doet onder allerlei omstandigheden.

Dümmen Orange gaat beoordelen in hoeverre de rassen marktrijp zijn om zo de wereldwijde afzet geleidelijk uit te breiden, met een focus op de belangrijkste markten USA, Canada en Europa. De volgende stap is de marktintroductie van meer rassen in de komende jaren.

Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 medewerkers. GyeongGi-Do Agricultural Research & Extension Services (GARES) ontwikkelt en verspreidt nieuwe technieken die van essentieel belang zijn voor telers en de agrofoodbranche. GyeongGi-Do speelt een centrale rol in de Zuid-Koreaanse voedselverwerkende industrie. Het Cactus Succulent Research Institute (CSRI) is onderdeel van GARES. Koduk Green House Inc. is een in 1989 in een kleine plaats in de buurt van Seoul (Zuid-Korea) door negen professionele cactustelers opgericht fusiebedrijf, dat in kort tijd uitgroeide tot een toonaangevende cactusteler en -exporteur. Tegenwoordig zet het bedrijf vele cactusrassen af op de wereldmarkt, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Japan, Duitsland en landen in Zuidoost-Azië. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.