Biologisch afbreekbaar sachet genomineerd voor Greenovation Award

Onlangs heeft Chrysal een nieuw sachet geïntroduceerd, de Compostable sachet. Dit sachet is biologisch afbreekbaar in maar liefst 12 weken, dezelfde tijd als een bananenschil.

Daarmee wil het bedrijf het verschil maken bij de consument in de keuken, maar ook binnen de branche is de introductie niet onopgemerkt gebleven. Zo is het sachet genomineerd voor een Greenovation Award.

Verduurzaming is bij Chrysal niet van gisteren. Tien jaar geleden al werd gestart met het Chrysal Cares programma, het Corporate Social Responsibility programma. "Door het gebruik van Chrysal producten wordt er aanzienlijk minder water gebruikt in het na-oogstproces", zo vertelt de toeleverancier in een nieuwsbrief. "Tijdens transport zorgen producten van Chrysal ervoor dat bloemen langer vers blijven waardoor bloemuitval wordt verminderd. In de winkel gebruiken we slimme oplossingen waardoor we de milieubelasting van onze verpakkingen verminderen. Bijvoorbeeld de Bag-in-box, onze verpakking waarvoor maar liefst 70% minder plastic is gebruikt. En, met het Compostable Sachet, nu dus ook bij de consument thuis."

Nog een ander leuk nieuwtje is dat Chrysal op de productielocatie in Naarden onlangs maar liefst 898 zonnepanelen op het dak heeft geplaatst. "Duurzaamheid zit in ons DNA en daarom blijven we hard werken aan het verduurzamen van de keten om zo bij te dragen aan een betere wereld."

Voor meer informatie:
Chrysal Benelux
Gooimeer 7
1411 DD Naarden
T: +31 (0)35 69 55 888
F: +31 (0)35 69 55 822
E: info@chrysal.nl
www.chrysal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.