terugblik geasbeschermingsdag Demokwekerij Westland

Volop aandacht voor groene gewasbescherming in World Horti Center

Op 3 en 8 oktober organiseerde Demokwekerij Westland de gewasbeschermingsdagen. Met de continue veranderende regelgeving rondom gewasbescherming is het belangrijk voor adviseurs en kwekers om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rond dit thema. Ruim 230 kwekers en 100 gewasbeschermingsadviseurs bezochten dan ook de demonstraties in de onderzoekskas van het World Horti Center.

Tijdens dit halfjaarlijks terugkerend event zijn de resultaten van totaal 10 sierteeltproeven gepresenteerd. De proeven zijn speciaal voor het event opgezet en werden gepresenteerd door diverse producenten van gewasbeschermingsmiddelen.

Diverse onderwerpen en nieuwe onderzoeksresultaten werden gepresenteerd. Aan het programma was wederom goed te zien dat groene gewasbescherming een belangrijk item is voor kwekers. Zo werd er onder andere gekeken naar de uitzettechniek van natuurlijke vijanden, bestrijding echte meeldauw in potplanten en van spint en trips in gerbera, roos en chrysant. Ook werd er dieper ingegaan op de problematiek van tabakswittevlieg in Poinsettia.

De bezoekers van de gewasbeschermingsdagen waren aanwezig op uitnodiging van de handelsbedrijven Van Iperen en Royal Brinkman. De aanwezige adviseurs werden uitgenodigd door Demokwekerij Westland. Demowekerij Westland en World Horti Center kijken terug op een succesvol kennisevent!

bron: Demokwekerij Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.