Steef de Lange, Peter van den Ham

Nolina en de opmars van de grootbloemige potroos

Tholen - Het is een ontwikkeling die de laatste jaren steeds verder doorzet en waarin Nolina een van de aanvoerders mag heten. Onlangs introduceerde de kwekerij uit Woubrugge de grootbloemige 10,5 cm The Victory Collection die men inmiddels in een heel kleurenpakket én in grote aantallen beschikbaar heeft. Deze lijn loopt als een trein, vertellen directeur Steef de Lange en sales manager Peter van den Ham tijdens een rondje door de kas, en men is voornemens de aantallen binnenkort met 50% op te schroeven.


Directeur Steef de Lange en sales manager Peter van den Ham

In deze grootbloemige roos in potmaat 10,5 cm laat Nolina naar eigen zeggen de concurrentie nu al achter zich. “Je ziet een vraag naar steeds grotere bloemen”, weet Peter, “en daar spelen wij op in. Maar dat gaat niet van de een op de andere dag; van eerste veredeling tot serieuze productie duurt jaren. Nu we sinds kort ook een goede mini-potroos hebben in 7 cm zijn we, met 7, 10,5, 13, 17 en 23 cm, echt een allround leverancier.”

Nolina beslaat niet minder dan 20 hectare, verdeeld over vijf aan elkaar grenzende locaties. Drie daarvan zijn bestemd voor de teelt van potrozen, op de andere twee worden tuinplanten geteeld en vindt opkweek van plantmateriaal plaats. Bovendien beschikt men over de nodige buitenmeters, waarop in het voorjaar tuinrozen, Clematis, Agapanthus en Wisteria (blauwe regen) geteeld wordt. Het uitgangsmateriaal van tuinrozen (genetica van Poulsen Roser) en de jonge Clematis- en Wisteria planten vindt met name zijn weg naar kwekers in het buitenland.

Plant en Klant centraal
Kwaliteit is naar eigen zeggen het allerbelangrijkste, zo onderstrepen Steef en Peter, en dat wordt bereikt door vóór alles ‘de plant en klant centraal’ te zetten. "Je zou dat onze bedrijfsfilosofie kunnen noemen. De plant krijgt bij ons de tijd zich te ontwikkelen en in de voorwaarden daartoe wordt zoveel mogelijk voorzien", vertellen de heren. "Hebben ze bijvoorbeeld baat bij wat meer licht of warmte, dan zorgen we daarvoor. Natuurlijk doen we dat zo energiezuinig als mogelijk – we beschikken over twee gloednieuwe WKK’s die we dit jaar en het jaar ervoor geïnstalleerd hebben. Onze klanten moeten altijd kunnen rekenen op het best denkbare product. Daarnaast is het ook uniek  dat 90% van onze planten biologisch geteeld worden en eind dit jaar komen we met een eco lijn op de markt waar de plastic hoes en tray vervangen worden door papier en karton. Daarmee spelen we in op de wensen van de klant."

Uitbreiden en inzetten op logistiek
In de toekomst zijn er nog plannen om uit te breiden. Mede omdat hiermee het aantal locaties nog verder toeneemt, is besloten om de orders vanuit 1 centraal punt uit te leveren.

"Omdat het assortiment steeds verder groeit en we steeds beter willen inspelen op de wens van de klant is Nolina voor meer en meer klanten een One-stop-shop. Ook leveren we “just in time”: dankzij ons eigen transport en door ons afleverproces, leveren wij praktisch altijd op tijd. Met deze professionalisering staan wij nog beter klaar voor de toekomst, en specialiseren we ons echt op het klant gespecificeerd uitleveren van onze producten. Door alles vanuit een centraal afleverpunt uit te leveren kunnen we echt een slag maken in snelheid en foutloos uitleveren", aldus Steef de Lange

Tijdens de aankomende Royal FloraHolland Trade Fair van 6 t/m 8 november zal Nolina uitpakken door samen met alle andere collecties de nieuwe collectie The Party Collection 7cm uitgebreid te presenteren. "Zo kunnen relaties zelf kunnen oordelen dat we met deze collectie echt een compleet assortiment aanbieden voor 'One stop shopping'." Nolina is te vinden op stand 49.16.


Voor meer informatie:
Nolina Kwekerijen
Oudendijkseweg 11
2481 KE Woubrugge
T: +31 (0)172 518 265
F: +31 (0)172 519 544
E: sales@nolina.nl
www.nolina.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven