Eerbetoon met tulpen aan Leidse meester-schilder Rembrandt

Bewoners van zorgcentrum Roomburgh in Leiden planten samen met mantelzorgers en familie honderden Rembrandt-tulpen met kenmerkende gevlamde bloemen. Zo krijgt de Leidse meester-schilder komende lente een bloeiend eerbetoon in de tuin van het zorgcentrum.

Om de bewoners, medewerkers en bezoekers te trakteren op een extra vrolijke en kleurrijke lentetuin is ook het zogenoemde ‘Leiden’-mengsel in de paarse/witte kleuren van Roomburgh geplant. Deze bollenmix bestaat uit krokussen, narcissen, sterhyacinten, sneeuwroem, kievitsbloemen en tulpen en worden machinaal onder de grasmat geplant door bloembollenleverancier JUB Holland uit Noordwijkerhout.

De beplanting in Leiden is de officiële aftrap van het Nationale Bollenplantseizoen door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), de brancheorganisatie voor de Nederlandse bollensector.

Fotocredit: KAVB/VidiPhoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.