Insectenkweker zoekt tuinbouwreststromen

“Insecten zijn van nature niet heel goed in het verteren van houtachtige substanties, maar restanten vruchten of bladeren kunnen wel aan de insecten gevoerd worden.” Dat vertelt Jonathan Koppert van Bestico. Het bedrijf kweekt de zwarte soldatenvlieg, die dient als bron van proteïne en vetten in voedingsmiddelen voor mens en dier. Bestico is op zoek naar tuinbouwreststromen om te testen hoe die als voeding kunnen dienen voor de instecten.

“Op dit moment gebruiken we voornamelijk stromen uit de aardappelverwerkende en ethanol industrie. Ook tuinbouwreststromen zien we als interessante producten om aan de insecten te voeren.” Jonathan kijkt ernaar uit om dit in samenwerking met tuinders te testen, “om zo te komen tot een concept waarbij we enerzijds meerwaarde kunnen creëren voor de tuinbouwreststromen en aan de andere kant kunnen helpen aan een nijpend proteïnetekort.”

Deze video is gemaakt in het kader van 'De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek' van Biobased Greenport West-Holland en Bioboost.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.