Nieuwe topkraag bespaart tot 60% karton

Samen met enkele aanvoerders heeft Royal FloraHolland nieuwe topkragen ontwikkeld. Deze kragen komen op het opzetrek en besparen ongeveer de helft van het karton ten opzichte van de grote topkragen.

Tim Stricker, Starflor (verwerkt voor Tesselaar Alstroemeria)

De topkragen besparen tot 60% karton, maar bieden wel de benodigde bescherming aan de bloemen.

In de zomer is Berg Roses gestart met de 80cm topkraag op de Fc997 en Arend Roses start in november 2019 met de aanvoer van 80cm rozen in Fc997 met topkraag. Tesselaar Alstroemeria werkt vanaf begin oktober jl. met 75cm topkragen op de nieuwe Fc998. De eerste ervaringen zijn erg positief.

Rond juni 2020 staat de vrijgave van de nieuwe bloemenemmer Fc588 voor Roos op de planning. Bij de overstap naar deze nieuwe efficiënte bloemenemmer moeten de beschermkragen ook aangepast worden. De ervaring die men de komende maanden opdoet met de topkragen is belangrijke input voor deze omschakeling.

Net als de overige kragen wordt circa 50% van de topkraag aan de klant doorberekend. De verrekening en meer informatie over de topkraag vindt u hier op de website van FloraHolland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.