Piet Vijverberg start met LED verlichting

De afgelopen tijd is bij Phalaenopsis kweker Piet Vijverberg LED verlichting geïnstalleerd. Het bedrijf kan hiermee zo’n 60% meer licht inzetten bovenop het reguliere groeilicht. Vorig week gingen de lampen voor het eerst aan. Het bedrijf is hiermee de eerste Phalaenopsis kweker die LED verlichting op zo'n grote schaal inzet.

“De aanvulling van deze LED verlichting heeft als voordeel dat er in de winter hetzelfde lichtniveau als in de zomer behaald kan worden, wat zorgt voor een betere kwaliteit van de plant”, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. “Bovendien kan er nu ook in de zomer bijgestuurd worden met meer licht op donkere dagen. Het LED-licht is efficiënter dan het normale groeilicht. Het geeft nauwelijks stralingswarmte waardoor het klimaat in de kas nog beter te sturen is. Het gewas heeft de extra warmte in die teeltfase niet nodig. Door LED-verlichting kan het aantal licht-uren dus worden opgeschroefd, zonder dat het klimaat in de kas verandert. De combinatie van SON-T licht en LED licht geeft meer mogelijkheden in het sturen van de teelt, waardoor het bedrijf in staat is planmatiger en nog betrouwbaarder af te leveren. Met LED verlichting kun je ook sneller schakelen, doordat het heel snel reageert. Het productieproces loopt flexibeler doordat het beter stuurbaar is. Daarnaast is het ook nog eens een mooie aanvulling op het duurzame werken. Er wordt aanzienlijk minder stroom verbruikt.”

De LED verlichting is gerealiseerd door Stolze.

 

Voor meer informatie:
Kwekerij Piet Vijverberg
www.pietvijverberg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.