9e editie, 18 januari 2020

20.000 bezoekers verwacht uit 100 landen op Nationale Tulpendag 2020

Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseert op 18 januari 2020 de 9e editie van Nationale Tulpendag, de officiële opening van het nieuwe snijtulpenseizoen. Consumenten worden uitgenodigd in een reusachtige pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Het thema ‘A World of Colours’ komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp. In totaal worden bijna 20.000 mensen verwacht uit zo’n 100 verschillende landen. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een kijkersbrug.

Kleurrijk
TPN-voorzitter en tulpenbroeier Arjan Smit: “Behalve een unieke plek om kleurrijke selfies te maken is de pluktuin op de Dam een positief evenement: een vrolijke en verbroederende bijeenkomst waar iedereen welkom is. Ongeacht culturele afkomst, geaardheid of geloofsovertuiging. Met het thema ‘A World of Colours’ willen we dit benadrukken.”

Momenteel werkt TPN aan de invulling van het programma. Smit: “Samen met mijn collega-tulpenbroeiers en veredelaars wordt alweer volop gewerkt aan de voorbereidingen van Nationale Tulpendag. Onder meer met het aanvragen van vergunningen, de logistiek, het tuinontwerp, de partners, POS-materiaal voor bloemisten en winkeliers maar ook met de bijzondere invulling van het thema en enkele verrassingen.”

Tulpentijd
Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n 500 Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Veel bloemisten, supermarkten en tuincentra organiseren rondom de start van het nieuwe snijtulpenseizoen diverse acties en activiteiten in hun winkel. Ter ondersteuning stelt TPN kosteloos POS-materiaal ter beschikking. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via www.tulpenpromotie.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven