en komt op de proppen met jubileumpostzegels

Positieve afsluiting boekjaar CNB met 1,4 miljoen nettowinst

Ondanks de lastigere marktomstandigheden en lagere handelsomzet, heeft CNB het boekjaar 2018-2019 positief afgesloten met een nettowinst van € 1,4 mln. 

De handelsomzet bemiddeling is met € 22 miljoen gedaald ten opzichte van vorig jaar. Deze flinke daling is met name het gevolg van de lagere bemiddelingsomzet in lelie. Het product tulp en de overige bolgewassen zijn nagenoeg gelijk gebleven.

De dienst koelen en prepareren heeft een prima jaar achter de rug, aldus CNB. Er is een omzet gerealiseerd van € 5,2 miljoen euro. Dit ligt in de lijn met de omzet van vorig boekjaar. De omzet in groene veilingen is aanzienlijk hoger uitgekomen.  Per saldo wordt het boekjaar met een mooi resultaat afgesloten.  

“Ondanks de daling in onze handelsomzet bemiddeling maakt het resultaat het mogelijk om 8% van de betaalde provisie als restitutie aan de leden uit te keren. Tijdens de Algemene Ledenvergadering   wordt de jaarrekening en het hierin opgenomen resultaat ter goedkeuring voorgelegd, " aldus Leo van Leeuwen, directeur CNB.

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op dinsdag 8 oktober. De leden hebben hiervoor een uitnodiging met aanvullende informatie ontvangen. Het jaarverslag 2018-2019 is hier in te zien

Of alle leden al postzegels hebben ontvangen, vertelt het bericht niet. Postzegels? Ja, postzegels ter ere van het 100-jarig jubileum van het CNB. "De postzegels worden gesorteerd en komen via vertegenwoordigers zo snel mogelijk naar de leden toe", valt te lezen in een ander bericht bij CNB.   

Voor meer informatie:
CNB
www.cnb.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven