Patijnenburg, Rijk Zwaan, Van der Knaap Groep en World Horti Center kregen Japans bezoek

Op 26 september bracht een delegatie van Japanese Society for Rehabilitation of Persons with Disabilities (JSRPD) een bezoek aan Patijnenburg om het Westlandse sociale systeem voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te bestuderen. Tijdens een interactieve sessie waarbij ook wethouder Piet Vreugdenhil was aangeschoven, besprak de groep trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor deze groep mensen. De speciale belangstelling van de delegatie ging vooral ook uit naar het fenomeen social firms.

’s Middags bracht de Japanse delegatie ook een bezoek aan Rijk Zwaan, Van der Knaap Groep en het World Horti Center waar diverse collega’s zijn gedetacheerd. Bijzonder is dat de Japanners al 10 jaar onderzoek doen naar hoe ze een systeem van social firms kunnen opzetten voor mensen met beperking. Het bezoek van de Japanse delegatie aan Patijnenburg was de hekkensluiter van een grote Europese tour door landen als Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië waarbij men wil leren van een goed werkend systeem voor mensen die niet (meer) direct in het arbeidsproces aan de slag kunnen deelnemen.

Voor meer informatie:
Patijnenburg
T 0174 27 20 00
info@patijnenburg.nl
www.patijnenburg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.