Blik op veiligomzet- en exportcijfers leert dat:

"Net als in 2018 lage zomerprijzen snijbloemen, potplantenexport 'hoger dan ooit'

De export van snijbloemen haalde in de zomermaanden van 2019 hetzelfde niveau als in 2018. Tot en met augustus ligt de export 2% voor op 2018; dat is te danken aan de eerste vijf maanden van het jaar, zo noteert Agrimatie na bestudering van de cijfers.In de zomer zijn op de veiling voor snijbloemen overeenkomstige prijzen gerealiseerd als in 2018. Ook toen waren de prijzen, vanwege het langdurige mooie weer, relatief laag. Het grootste snijbloemen product, troschrysant, kende een teleurstellende prijsvorming: gemiddeld 18% lager dan in 2018 bij nagenoeg dezelfde verkochte aantallen.

Potplanten
De export van potplanten ontwikkelde zich tot en met augustus 2019 4% beter dan in 2018 en ligt daarmee op het hoogste niveau ooit. Gemiddeld genomen zijn in de zomermaanden dezelfde prijzen gerealiseerd als in 2018. De positie van het, qua omzet, grootste product Phalaenopsis kwam in 2019 onder druk, zowel qua omzet als qua prijsvorming en vooral in juni en juli. In augustus diende zich een voorzichtig herstel aan (prijs +6%). Positieve uitschieter was Spathiphilum waarvan de prijs gemiddeld over drie maanden ruim 7% in de plus zat.

De categorie bladplanten, vooral ficus-soorten, scoorde in de zomer van 2019 weer goed. De staart van het perkplantenseizoen was matig.

De totale tuinplantenomzet lag ook op een laag niveau: de weersomstandigheden nodigden consumenten niet uit om in de tuin te werken. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven