Basisschool krijgt praktijkles bloembollen planten

Bloembollen Klaas Hogervorst zetten schoolplein in bloei

Tussen de herfstbuien door plantten kinderen van groep 4/5 van de Antoniusschool afgelopen maandag hyacinten, narcissen, tulpen en crocussen rond het schoolplein. Eerder dit jaar won de basisschool 1.000 bloembollen, de publieksprijs van de zogenoemde ‘Soil Your Undies’-challenge van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) waarbij in heel Nederland onderbroeken zijn ingegraven om de gezondheid van de tuingrond te testen. Na de opgraving in juni bleek van het 100% katoenen ondergoed in de Voorhoutse schooltuin nauwelijks meer wat over te zijn: het bewijs dat het bodemleven uitermate gezond is.

De hyacintenbollen zijn afkomstig van de kweker Klaas Hogervorst uit buurdorp Noordwijkerhout. Hij was de winnaar van de ‘Soil Your Undies’-vakprijs en heeft de beste bollengrond van Nederland. De andere lentebloeiers zijn door kwekerij Bruno Nebelung uit Voorhout aangeboden. Voorafgaand aan het bollen planten, kregen de kinderen op school een ‘bloembollenles’ van kwekersvrouw Marit Hogervorst.

Groen schoolplein
Annika Versloot (KAVB): “Het belang van een groen schoolplein is niet te onderschatten. Behalve de educatieve waarde en de positieve bijdrage aan de biodiversiteit willen we kinderen ook het plezier van tuinieren mee geven. Tegel eruit, bol erin. Jong geleerd is oud gedaan.”

De bloembollen zorgen komend voorjaar voor volop kleur en geur. Doordat veel lentebloeiers ook nectar hebben, zijn ze aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers. Versloot: “Dat is extra belangrijk in de eerste maanden van het jaar. De bijen kunnen al uitvliegen in februari. Bloeiende bollen bieden dan al veel voedsel voor de bestuivers.” In de schooltuin hebben de kinderen ook een bijenhotel geplaatst.

Fotocredit: KAVB/VidiPhoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven