Sierteelt steunt karavaan

Florensis rijdt mee in Rotary Challenge naar Gambia

Vrijdagmorgen 27 september is de Rotary Challenge gestart vanaf Florensis. Deze flinke autorit van Zwijndrecht naar Gambia bestaat uit een karavaan van 15 auto’s, te beschouwen als een bijzonder hulpkonvooi en is een initiatief van Rotaryclub Zwijndrecht e/o. In Gambia worden de auto’s gedoneerd en geveild voor het goede doel.

Wim-Arie Hamer reed al vaker mee en deze editie rijden namens Florensis ook Leo Hoogendoorn (CEO) en Marc Philips (vertegenwoordiger België) mee, naast nog een aantal Hamer familieleden. De opbrengst gaat naar Stichting Scholenplan Gambia en Yep Africa.

Sierteelt sponsort bijdrage aan ontwikkeling
De karavaan bestaat uit goede tweedehands auto’s die in Gambia bij opbod worden verkocht. In de auto’s worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Ook voor projecten in Mauritanië en Senegal. Voor de deelnemers, bestuurders en inzittenden, is het een sterk op de praktijk gerichte bijdrage aan de ontwikkeling van een land.

Diverse relaties van Florensis uit de sierteelt reageerden enthousiast op de Florensis deelname. Een deel van de reiskosten voor een aantal auto’s worden gesponsord door Ball, Ball FloraPlant, BenaryDanziger, Darwin Perennials, Evanthia, Florensis, Florensis UK, Mouthaan, OP Plant, P van de Haak Handelskwekerij, Leo Kieboom Tegelwerken, PanAmerican Seed, Renner Print Media, Sakata, SunPatiens, Takii Seed en Tegelzetbedrijf A.C. de Bruijn.

Burgemeester zwaait uit
Burgemeester Van der Loo uit Zwijndrecht heeft alle deelnemers vrijdagmorgen voor vertrek bedankt voor hun moed en veel succes gewenst. Na een peptalk van Radio Rijnmond’s Marja van Katendrecht zijn de teams vertrokken. Radio Rijnmond was aanwezig voor een live verslag in de uitzending. De Rotary Challenge is van 27 september tot 20 oktober en is te volgen op http://www.rotarychallenge.nl/.

De Florensis deelnemers posten hun ervaringen op Facebook via Friends for Gambia.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.