Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke AGF- en tuinbouwbedrijven haalden KVK Top 100 2019?

Het Delftse Physee heeft met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren, de veertiende editie van de KVK Innovatie Top 100. Maar waar eindigden de deelnemers uit de AGF- en tuinbouw? Hieronder een overzicht. 

Op positie 4 al komen we Water IQ tegen. Het bedrijf deed mee met haar Opticlear Diamond, een technologie voor waterbehandeling die volgens de ontwikkelaars veel verder gaat dan reguliere ontsmetters. "Door het water selectief te zuiveren, desinfecteren en te ontzouten komt emissieloos telen binnen handbereik", vertelt Jeroen Krosse. "De selectieve behandeling draagt daarnaast ook nog op wetenschappelijke basis bij aan een meer weerbare teelt."

De jury daagde Water IQ tijdens de uitreiking afgelopen woensdag uit nog harder te groeien en bood hulp aan via NLgroeit. "De huidige ambitie mag nog hoger, gelet op de potentie wereldwijd", zo meende de jury. 

Op 7 vervolgens Knakwortel, op 18 Pure Blue, hierboven op de foto tijdens HortiContact, met hun SonoFlux++reactor om troebel water te desinfecteren en eveneens in de top 25 op positie 22 Ecocreation, een bedrijf dat een composteermachine ontwikkelde om binnen 24 uur organisch afval om te zetten in compost.


Marijn Houg, Nelis de Rouck en Tiret Dewnarain (PureBlue) op HortiContact 2019

Vervolgens komen we op 37 Bever Innovations Horticulture tegen met hun Leaf Carrier, een kweekkar met 7, 10 of 15 lagen om op meerlagen te kunnen telen en daarmee meer kweekoppervlak uit een vierkante meter te halen. De lagen onderscheiden zich volgens de ontwikkelaars door een minimale laagdikte (9 millimeter), maximale draagkracht van de planttrays en bovendien zijn de trays uitgerust met geïntegreerde LED's, zodat een maximaal kweekoppervlak per vierkante meter ontstaat. 


Erwin Dingemans (1e van links) en Johan Katerberg (3e van links) van Bever Innovations op GreenTech met Ben Pieterse van Own Greens en Bastiaan Krijger van KV Techniek

En dan door naar 38 (Kromkommer), 49 (Botanic Bites dat oesterzwamvoetjes omtovert in iets lekkers) langs diverse verpakkingsoplossingen (waaronder een eco-vriendelijk alternatief voor thuisgebruik van plastic zakjes, de SuperBee Wax Wraps), naar nummer 82, Otflow, met een koelmat om bederfelijke producten langer vers te houden. 

 

Publicatiedatum: