BOAL Group neemt Holland Groep Westland over

BOAL Group, tezamen met zijn strategische partner Equistone, neemt Holland Groep Westland over. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt en de overname blijft onderworpen aan goedkeuring door antitrustautoriteiten. Holland Groep Westland is marktleider van scherm- en insectengaassystemen in de glastuinbouw. 

BOAL Group, met het hoofdkantoor in Naaldwijk, heeft bijna 50 jaar ervaring en een leidende marktpositie verworven in het ontwerp en de fabricage van aluminium dek- en gevelsystemen voor industriële kassen. Met aluminium extrusiemogelijkheden in Nederland en het VK, richt BOAL zich op engineering, ontwerpen en bouwsystemen voor de tuinbouw. Ondersteund door zijn private equity-partner Equistone, een van Europa's toonaangevende PE-investeerders, werkt Boal aan een uitbreiding van hun productportfolio in de tuinbouwbranche, zodat zij betere geïntegreerde oplossingen kan bieden aan hun klanten die complete kassystemen ontwerpen en bouwen.

De acquisitie van Holland Groep Westland is een belangrijke stap voor BOAL. Holland Groep Westland is een ontwerper, fabrikant en installateur van zowel scherm- als insectengaassystemen en toepassingen. De Holland Groep Westland is gevestigd in Maasdijk aan de rand van het Westlandse tuinbouw gebied. Schermen worden gebruikt om de hoeveelheid en intensiteit van licht te regelen en het energiegebruik te sturen met als doel het kasklimaat zo efficiënt mogelijk te beheersen. Insectengaassystemen vormen een belangrijk onderdeel van de "Integrated Pest Management" (IPM) -strategie en helpen kwekers om biologisch, duurzamer en milieuvriendelijker te telen. Door een continu proces van onderzoek en productontwikkeling zijn beide technologieën de afgelopen decennia door Holland Groep Westland verder geoptimaliseerd.

BOAL Group en Holland Groep Westland zijn verheugd om de markt geïntegreerde oplossingen te kunnen aanbieden. Deze geïntegreerde oplossingen zijn gebaseerd op technologie waarbij het nadruk zal liggen op functionaliteit en installatiegemak. Samen met BOAL's acquisitie van West.Nederland, een leverancier van sandwichpanelen voor logistiek, verpakking en opslagplaatsen in en bij kassen eerder dit jaar, is de uitgebreide groep nu goed gepositioneerd om zijn klanten in de toekomst nog beter te kunnen bedienen.

Ronald Boers, CEO van BOAL Group, geeft aan: "Ik ben zeer verheugd deze nieuwe strategische partnerschap te kunnen aankondigen. We bundelen niet alleen onze krachten met een bedrijf met een breed assortiment van toonaangevende producten, maar we voegen tevens een groep getalenteerde en ambitieuze collega's toe aan het team, wat het nog spannender maakt om de wereldwijde uitdagingen en kansen aan te gaan.”

Rob Wiersma, algemeen directeur van Holland Groep Westland: “BOAL Group is een geweldige partner voor Holland Groep Westland om onze groei in zowel schermings- als insectengaassystemen te continueren. Naarmate de productvereisten blijven groeien, zowel in complexiteit als in grootte, zullen onze posities door deze krachtenbundeling versterkt worden. Ik kijk naar de samenwerking en voel me comfortabel deze belangrijke beslissing voor de toekomst van onze bedrijven te hebben gemaakt."

Met deze productgroepen komt Holland Group tegemoet aan diverse thema’s die momenteel spelen in de tuinbouw en die in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden: dankzij scherminstallaties verbetert het teeltklimaat, vermindert het energieverbruik en wordt de algehele efficiëntie van de kas verbeterd. Insectengaascassettes spelen een belangrijke rol in Integrated Pest Management (IPM). Dankzij insectengaas zijn telers weerbaarder tegen plagen en schadelijke insecten, waardoor ze met minder gebruik van chemische middelen, en dus duurzamer, kunnen telen.

Ronald Boers, CEO van BOAL Group, is blij met het strategisch partnerschap: “We slaan de handen ineen met een bedrijf dat toonaangevend is in de sector en we voegen getalenteerde en ambitieuze collega’s toe aan ons team. Een goede stap, gezien de wereldwijde kansen en uitdagingen waar we mee te maken hebben.”

Ook Rob Wiersma, managing director van Holland Group, reageert enthousiast: “Om onze groei in zowel scherming als insectengaas te continueren en te versnellen, is BOAL de ideale partner. Zowel door de groeiende omvang als door de groeiende complexiteit van de projecten waaraan we werken, worden er steeds meer eisen gesteld aan ons bedrijf. Deze samenwerking versterkt de positie van beide bedrijven. Een belangrijke stap voor de toekomst van ons bedrijf, waarin we veel vertrouwen hebben.”

Voor meer informatie:
www.boalgroup.com
www.hollandgroepwestland.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven