Sainsbury's in VK vermindert plastic verpakkingen voor verse bloemen in 167 winkels

Sainsbury's begint een test om de plastic verpakkingen voor verse bloemen op grote schaal te verminderen.

De test duurt 12 weken en zal plaatsvinden in 167 winkels van de keten. Deze stap markeert opnieuw het doel van het bedrijf om het gebruik van plastic met 50% te hebben verminderd in 2025 in alle bedrijven van Sainsbury's.

Het plastic wordt bij meer dan een miljoen bossen bloemen en boeketten vervangen met recyclebaar papier. Hiermee wordt 10 ton plastic uitgespaard. Het plakband waarmee de verpakking op zijn plaats wordt gehouden wordt vervangen door recyclebaar papierplakband.

Sainsbury's heeft samengewerkt met hun leveranciers om ervoor te zorgen dat de papieren verpakkingen al gebruikt worden bij het allereerste moment van verpakken, zodat zij niet alsnog plastic verpakkingen hoeven te vervangen met papieren verpakkingen.

Judith Batchelar, directeur van Sainsbury's Brand: "We zijn er trots op de eerste detailhandelaar te zijn die op grote schaal het gebruik van plastic bij verse bloemen vermindert in 167 winkels. Onze klanten hebben duidelijk aangegeven dat ze willen dat we minder plastic gebruiken."

"Dit initiatief is een test, maar ook een moment om van te leren. Daarom zullen we om feedback vragen van onze klanten, maar ook kijken naar onze toeleveringsketen om te zien hoe het gebruik van de andere verpakking gaat in de hele lijn."

"Deze test ondersteunt ons grotere doel om meer plastic te hergebruiken, te vervangen of te recyclen, zodat er over het geheel genomen minder plastic gebruikt wordt."

Sainsbury's zal het logistieke proces goed in de gaten houden en feedback van de klanten vragen om de resultaten in een goed perspectief te kunnen zetten, voordat ze een beslissing maken over volgende stappen.

De test loopt tot in december en is onderdeel van een reeks aan initiatieven van de detailhandelaar om het gebruik van plastic dan wel te verminderen, dan wel plastic te hergebruiken, te vervangen of te recyclen. 

Voor meer informatie:

 

 

 

Sainsbury's
www.sainsburys.co.uk 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven