Subsidie voor trainingstraject HortiTech

HortiTech uit Naaldwijk is één van de vijf bedrijven die in aanmerking is gekomen voor de Subsidieregeling Kennis en Innovatie Westland, voor de financiering van hun trainingstraject. De gemeente Westland biedt deze subsidieregeling aan om kennis- en innovatieontwikkeling te stimuleren met een focus op het Greenportcluster en aandacht voor leefomgeving, welzijn en werkgelegenheid.


Pim, Peet en Perry van Adrichem van HortiTech

Trainingstraject MoniMenTal is ontstaan door een samenwerking met HortiTech, InHolland, Kwekerij Wieringermeer, Axia, GreenMango IT services, Microsoft en Lentiz. Het MoniMenTal programma koppelt ervaren kwekers aan jonge, net afgestudeerde kwekers in spe en lokale tuinbouwtalenten. Na een trainingstraject worden de afgestudeerde kweker en het lokale talent voor een periode van ongeveer negen maanden uitgezonden naar het gebied van het tuinbouwproject, alwaar zij gezamenlijk de kwekerij gaan managen. Ze worden vanuit Nederland ondersteunt door een ervaren kweker, die middels een geavanceerd ICT platform de ontwikkelingen op geïntegreerde wijze dagelijks kan inzien en advies heeft. Na de periode van negen maanden vertrekt de jonge Nederlandse kweker en blijft de lokale partij gebruik maken van het trainings- en monitoringsprogramma van HortiTech in Nederland voor teeltondersteuning en training.

HortiTech is enkele jaren geleden gestart door een aantal tuinbouwspecialisten waaronder Peet van Adrichem, voormalig directeur Demokwekerij Westland, die ook betrokken was bij de realisatie van het World Horti Center. Het bedrijf focust zich vooral op de teelttechnische ondersteuning van tuinbouwprojecten in het buitenland en de ontwikkeling van complete horti centers. HortiTech  is een onafhankelijk bedrijf, maar de specialisten werken wel nauw samen met onderwijsinstellingen, kennisorganisaties en tuinbouwtoeleveranciers. Voor trainings- en onderzoeksdoeleinden werkt het bedrijf ook samen met World Horti Center.

Subsidie Kennis en Innovatie Westland
Voor de subsidieregeling Kennis en Innovatie Westland is € 450.000 vrijgemaakt. Iets meer dan de helft is inmiddels verdeeld en wel als volgt. Naast MoniMenTal (€ 50.000) kreeg de ‘Waterinnovator' van Brinkman Agro BV (€ 50.000) subsidie, het project 'Telen van wieren in zeewater' van Koppert Cress (€ 57.000), het kennisontwikkelingsproject ‘Kennisontwikkeling innovatief telen zonder daglicht in de sierteelt’ van Ton Vreugdenhil en Vyverberg Advies (€ 68.000 ), en de pilot ‘Startup Challenge en Matchmaking’ van Horti Heroes, Best Fresh Group, Beekenkamp, Royal Brinkman, KUBO, JUVA en Priva (€ 25.000).

Voor meer informatie:
HortiTech BV
Europa 1, 2672
ZX Naaldwijk
ww.horti-tech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.