Proefstation voor de Groenteteelt krijgt Fog System

Nieuwe proefkas heeft straks optimale luchtvochtigheid

Het Belgische Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) in Sint-Katelijne-Waver België is bezig met een uitbreiding van de bestaande kas. Er wordt een 6000 m2 hypermoderne kas aangebouwd, verdeeld in 12 afdelingen, waar de proeven voor de kasgroenten worden uitgebreid. Om de luchtvochtigheid (rv) in deze kas goed te kunnen regelen wordt er een hogedruk nevelsysteem geïnstalleerd van het merk Fog System (onderdeel van JB groep).

Werkvoorbereider Coen Schalke legt uit waarom er voor een Fog System is gekozen: "Fog System is gemaakt van hoogwaardige RVS materialen. Daarbij werken wij met Cloud-besturingssystemen, hierdoor geeft dat ons en de klant de mogelijkheid om de installatie live te monitoren of zelfs direct een storing per mail te kunnen ontvangen en deze op te lossen.

Daarbij is er gekozen voor een zogeheten 'cascade' aansturing waarmee we de pompen zo kunnen sturen dat er naar gelang de afname altijd dezelfde druk behaald wordt en dat de pompen allen dezelfde draaiuren maken. Waar we bij dit systeem ook zeker de nadruk op gelegd hebben, is de 'legionellapreventie' wat een steeds belangrijkere factor gaat worden. Onze installaties worden volledig volgens de normeringen opgebouwd en aangestuurd. Zo heeft de klant er ook direct voor gekozen om de bestaande afdeling aan te passen naar deze normering.”

De werkzaamheden van deze installatie zijn deze week gestart en zullen eind december gereed zijn.

Voor informatie:
JB Pompen
www.jbgroep.nl 
Veilingweg 27 b
2675 BR Honselersdijk
0031 174 287763
info@jbgroep.nl 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.