Summer School scoort bij internationaal gezelschap

33 studenten, onderzoekers en ondernemers uit 23 landen namen deel aan de Summer School Greenhouse Horticulture van 2019 van Wageningen University & Research. Tijdens de Summer School leerden deelnemers in twee weken van alles over gewasmanagement en klimaatbeheer in beschermde teelten.

De Wageningse Summer School Greenhouse Horticulture wordt georganiseerd door de Business unit Glastuinbouw en de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie van WUR in samenwerking met Wageningen Academy. Doel is een gevarieerd, internationaal gezelschap in korte tijd veel te leren over ontwikkelingen binnen de bedekte teelten. Dat gebeurt onder meer tijdens excursies en colleges. Daarnaast draait de Summer School ook om onderlinge contacten, onder meer door avondseminars, diners en een barbecue bij de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk.

Enthousiaste deelnemers
De deelnemers aan de zesde Summer School in augustus/september 2019 waren zeer enthousiast. In hun evaluaties gaven ze een gemiddeld cijfer van 4,9 (op een schaal van 5)! "Er was een mooi overzicht van alle thema's", schreef een van de deelnemers in de evaluatie. Een ander: "Ik vond alle onderwerpen interessant. En biologische gewasbescherming vond ik zelfs opwindend."

Vooral de veelheid aan onderwerpen, de docenten en de excursies werden hoog gewaardeerd. "De excursies en de meeste lezingen werden gegeven voor de betere sprekers / docenten", aldus een deelnemer. Een ander schreef: "Het beste onderdeel zijn de leraren: echt interessante lessen en veel gedeelde kennis."

Is er dan helemaal niets te verbeteren aan de Summer School? Toch wel, volgens een deelnemer: "Het enige jammere - het was zo snel voorbij."

Ook in 2020 is er een Summer School Greenhouse Horticulture. Daar leest u hier meer over.

bron: WUR 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.