Leden Cultuurgroep Rozen bezoeken Floriade en bespreken promotie

Vrijdagmiddag 20 september jl. was de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat te gast bij de Floriade in Almere. De ruim 20 aanwezigen bespraken de voortgang van de promotieactiviteiten en mogelijkheden voor samenwerking met de Floriade. Ook bezocht de groep het Floriadepark in aanbouw.

De groep op het Weerwater eiland (foto: Erik Klein Schiphorst)

Dit jaar was de ledenbijeenkomst van de Cultuurgroep gecombineerd met de deelnemersbijeenkomst van Promotie Rozen. Naast de Floriade stonden daarom de activiteiten van Roses4Gardens, uitgevoerd door iBulb, op het programma. In het welkomstwoord benadrukte Peter Verbaasdonk, directeur van de Floriade, dat de langdurige effecten van de Floriade op zaken als infrastructuur, kennisopbouw en werkgelegenheid minstens zo belangrijk zijn als het evenement zelf. Om de Floriade tot een succes te maken, is samenwerking tussen veel partijen nodig.

Roses4Gardens
Anne Verdoes van iBulb vertelde dat de promotie het tweede jaar in is gegaan. De website Roses4Gardens heeft inmiddels meer dan 3.000 bezoekers getrokken. Gestart is met een zoekwoordenoptimalisatie (SEO) van de Nederlandse versie, zodat het aantal bezoekers verder kan groeien. De eerste persberichten zijn verzonden en door kranten en tijdschriften opgepakt, wat veel free publicity oplevert. Deelnemers krijgen periodiek een overzicht van de publicaties. Dit jaar is een nieuwe serie rozenfoto’s gemaakt en is gestart met Facebook en Pinterest. Binnenkort bespreekt de werkgroep de activiteiten voor 2020. Afgesproken is dat Promotie Rozen en de Floriade gebruik kunnen maken van elkaars communicatiekanalen.

Rozen op Floriade
Jan Mauritz, projectmanager inzendingen sierteelt en uitgangsmaterialen, lichtte het thema ‘Growing Green Cities’ van de Floriade 2022 toe en gaf aan welke mogelijkheden er zijn om rozen in beeld te brengen. “De Floriade biedt een podium voor het feestje van de sector”, aldus Mauritz. Een klein comité van de Cultuurgroep gaat samen met de LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen de mogelijkheden verder uitwerken. Bij een rondleiding over het Weerwater eiland, waar de contouren van De Groene Stad van de toekomst vorm beginnen te krijgen, sloot Theo Holtslag, een van de eerste bewoners van Almere, aan. Samen met Jan Mauritz lichtte hij de plannen toe. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

De Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen is een zelfstandige Vereniging. Het secretariaat is begin 2016 bij Anthos ondergebracht. Geïnteresseerden in deelname aan de Cultuurgroep of Promotie Rozen kunnen een mail sturen.

bron: Anthos


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.