Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenland neemt Zweedse leverancier Spira Blommor over

Groenland neemt per 1 oktober 2019 het Zweedse Spira Blommor AB over van Plantagen, een dochtermaatschappij van het beursgenoteerde Ratos.

Met de toevoeging van Spira Blommor krijgt Groenland een stevige voet aan de grond in Zweden. Spira Blommor is een leverancier van snijbloemen aan grote retailers en bloemisterijen in Zweden. Met een breed en gevarieerd assortiment, van o.a. boeketten, monolijnen, kamer- en buitenplanten heeft Spira Blommor de basis gelegd voor een succesvolle toekomst en weet zij in te spelen op de behoefte van de consument. “Deze stap in de keten stelt ons in staat om dichter bij de consument te komen en ons marktaandeel in Scandinavië verder uit te bouwen”, aldus John Celie, oprichter van Groenland.

Als onderdeel van de Ratos groep heeft Spira Blommor de afgelopen tijd een transitie ondergaan waaronder het aanstellen van een nieuw management, het implementeren van een nieuw IT-systeem en, zeer recent, het doorvoeren van de naamsverandering van Saba Blommor naar Spira Blommor. Gebleken is dat de samenhang tussen expertise, schaalgrootte en kennis van de markt noodzakelijk is voor een duurzame groei.

Dagelijks zijn er bij Spira Blommor ruim 110 fte’s betrokken bij het beleveren van bijna 900 verkooppunten waar het assortiment van Spira Blommor wordt verkocht. De daarbij behorende omzetverwachting voor 2019 is SEK 350 miljoen.

 

Voor meer informatie:
Groenland bv
www.groenland-bv.nl

Publicatiedatum: