5 oktober, Oostnieuwkerke

Mum Run - hollen door de bollen

Op 5 oktober organiseert Gediflora voor de eerste keer haar familie-evenement Mum Run met verschillende loopwedstrijden in een uniek decor. Alle opbrengst gaat naar de nabijgelegen lagere school van Sint-Idesbald in Roeselare.

Gediflora is wereldwijd een van de grootste spelers als het op bolchrysanten of mums aankomt. Haar eigen rassen worden in 40 landen onder de merknaam Belgian Mums of MUM verkocht.

De eerste zaterdag van oktober stelt Gediflora voor 1 dag haar kleurrijke en indrukwekkende velden open voor iedereen, jong en oud, sportief of minder sportief. In deze periode van het jaar vormen de indrukwekkende en kleurrijke velden een bijzonder unieke setting. Het parcours van 2,5km gaat langs en dwars door de bloemenvelden en is een must-see voor iedereen. 

Programma
Bloemenliefhebber of gewoon nieuwsgierig? Van 13u tot 16u kuier je vrij rond over het indrukwekkende parcours. De uitgestrekte productievelden, maar vooral het immense proefveld met meer dan honderdduizend bloeiende bollen vormen een adembenemend decor.

Vanaf 16u wordt er tegen de tijd gelopen in verschillende wedstrijden en ga je dus echt ‘hollen door de bollen’. Kids t.e.m. 12 jaar lopen 500 of 1000m. Om 17u start de 5km-run met 2 rondes en om 18u de 10km met 4 rondes.

In de overdekte hal is er doorlopend animatie, een springkasteel en een terras met koffie- en foodtrucks. Ideaal moment om het frisse Mum-biertje te ontdekken! Na de prijsuitreiking speelt coverband Taxi Lane de after-party op gang. 

Lokaal goed doel
Uit verschillende goede doelen stemde het Gediflora-team voor BuBaO Sint-Idesbald. Deze school ligt op een steenworp van het bedrijf. Ze biedt buitengewoon onderwijs, begeleiding en zorg op maat aan kinderen van 3 tot 13 jaar.

De school wil de opbrengst van de Mum Run gebruiken om 2 comfort rooms in te richten. Sint-Idesbald heeft namelijk veel leerlingen met een gedrags- en/of emotionele stoornis die baat hebben bij een veilig klasklimaat. Door een gebeurtenis of voorval lukt het deze leerlingen soms niet om in de klas verder mee te volgen en moeten ze even tot rust komen. Daarom wil de school in de nabijheid van de klassen 2 kille ruimtes omvormen tot gezellige 'snoezelkamers' waar de leerlingen zich thuis voelen en snel tot rust kunnen komen. Soms sluiten ze zo al na enkele minuten terug aan in de klas. 

Voor meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden, zie www.mumrun.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.