"Irrigatieoplossingen in tropisch zwemparadijs meest bijzondere project"

Peter Bos en Piet Wensveen proosten op tachtig jaar tuinbouw

Van de eerste analoge klimaatregeling tot aan geavanceerde complexe systemen voor de teelt op aardwarmte; de afgelopen veertig jaar maakten Peter Bos en Piet Wensveen de evolutie van de tuinbouwautomatisering van dichtbij mee. De engineers van Ridder begonnen hun carrière ooit bij Van Vliet in Pijnacker in het jaar 1979. Afgelopen vrijdag werden de jubilarissen van Ridder in Maasdijk in het zonnetje gezet.

Peter Bos en Piet Wensveen proosten samen met Ridder’s Managing Director Sjaak Bakker op tachtig jaar tuinbouw.

Piet Wensveen en Peter Bos begonnen hun carrière bij het toenmalige Van Vliet in Pijnacker. Over de jaren heen zagen zij het lokale bedrijf uitgroeien tot een internationale leverancier van klimaatsystemen en maakten zij een aantal overnames mee; zo was er de transitie van Van Vliet Growing Solutions naar HortiMaX in 2002 en de overname door de Ridder Group in 2011.

“De afgelopen jaren hebben we aan veel mooie tuinbouwprojecten mogen werken”, vertelt Sales Engineer Piet Wensveen. “In het begin was het allemaal nog heel erg eenvoudig,  maar toentertijd waren zelfs analoge automatische regelingen al heel bijzonder. Als gevolg van de digitalisering en de introductie van computersystemen is er de afgelopen decennia dan ook veel veranderd.”

Tropical Island
Peter Bos en Piet Wensveen zijn als service en sales engineers betrokken geweest bij tuinbouwprojecten wereldwijd. Een van de meest bijzondere projecten die Piet Wensveen het meest is bijgebleven is het Tropical Island Resort. “Dit was gesitueerd in een oude zeppelin hangar op een voormalig Sovjet-vliegveld onder Berlijn. Een Maleisische investeerder heeft hier een groot zwemparadijs ontwikkeld, inclusief tropische bomen en planten. Wij hebben hier toen voornamelijk veel irrigatieoplossingen voor mogen ontwikkelen. Een bijzonder project in de grootste vrijstaande hal ter wereld.”

Voor meer informatie:   
Ridder
Honderdland 131
2676 LT Maasdijk
Nederland
T: +31 15 362 0300
info@ridder.com    
www.ridder.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.