D-Tect

Desch introduceert tweede lijn milieuvriendelijk potten

Desch Plantpak presenteert een nieuw merk milieuvriendelijke potten: D-Tect. Naast Recover is dat de tweede lijn recyclebare potten.

Recover-producten zijn volledig Near InfraRed (NIR) detecteerbaar. Dat zorgt ervoor dat Recover-potten die na gebruik in het afval belanden, weer uit de afvalstroom kunnen worden gefilterd. De schone PP die deze scheiding oplevert kan hergebruikt worden voor nieuwe producten zoals bijvoorbeeld Recover bloempotten. Daarmee is het is het dus een volledig circulair product op basis van post consumer plastic.

D-TECT. Detectable-gerecycled-plastic
D-Tect is het antwoord van Desch voor de marktvraag naar detecteerbare potten. D-Tect is een spuitgiet of thermovorm bloempot of container die na gebruik kan worden gerecycled. D-Tect is eveneens Near InfraRed (NIR) detecteerbaar en wordt tijdens de afvalverwerking uit de afvalstroom gefilterd voor hergebruik. D-Tect is voldoet aan de voorwaarden van afvalscheiding zoals deze met name door afnemers in het Verenigd Koninkrijk worden gesteld en is standaard verkrijgbaar in de kleur terracotta. Grijs en olijfgroen op aanvraag.

Voor meer informatie:
Desch Plantpak B.V.
www.desch.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven