veel introducties op stapel

Floritec zet stappen op Zuid-Amerikaanse markt

Tholen - Floritec zal van 2 t/m 4 oktober aanwezig zijn met een eigen stand op de Proflora in Colombia en met goede redenen. “We introduceren veel nieuwe variëteiten, zowel soorten die wij nieuw hebben in het assortiment als soorten die nieuw zijn voor Zuid-Amerika.”, vertelt Ruud Smit.

“We hebben de laatste tijd veel variëteiten uitgebreid getest op onze testlocatie in Colombia, zowel santini, troschrysanten als pluischrysanten. En het blijkt dat heel wat soorten geschikt te zijn voor de Colombiaanse teeltomstandigheden. In week 35 hebben we open dagen georganiseerd en veel kwekers en kopers op de tuin gehad. Op basis van de feedback hebben we knopen kunnen doorhakken en de noviteiten voor komend jaar definitief vastgesteld. En deze – we zullen ruim 30 variëteiten introduceren, waarvan 20 daadwerkelijk nieuw zijn op de Zuid Amerikaans markt – zullen we op de Proflora presenteren.”

Een paar voorbeelden & foto’s :


Daytona, een zware witte troschrysant met een groen hart die bijzonder goed verft. “ Deze hebben we uitgebreid getest en hij blijkt verf heel goed te absorberen. Daar is een grote markt voor in Colombia.”


Solimar, een decoratieve troschrysant met een intens gele  kleur. Heel veel bloemen per tak die mooi uniform in bloei komen.


Vamp, een enkelbloemige, fel-licht roze troschrysant.


De santini wordt nog weinig geteeld in Zuid-Amerika. De Callimero range kennen we hier al wat langer, maar zal in Colombia (in alle 9 kleuren) geïntroduceerd worden.

Ruud Smit, die bij Floritec o.a. de marketing voor zijn rekening neemt, zal zelf ook aanwezig zijn samen met collega en local area manager Juan Naranjo.

Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.