Goed boekjaar voor bedrijven in de containerteelt

Bedrijven in de containerteelt kunnen terugkijken op een goed boekjaar, gekenmerkt door stabilisatie van zowel omzetgroei als van kostengroei. Dat blijkt uit het sectorrapport Boomkwekerij van Van Oers Agro.

Het weer heeft weinig invloed gehad en diverse planten waren al vroeg in het seizoen verkocht of gereserveerd. Qua export zijn Polen en de Baltische staten groeimarkten voor de producten, de vraag vanuit Tsjechië neemt af. België is nog altijd de belangrijkste exportmarkt, hoewel het aandeel iets zakte tot 49 %. Opvallend is dat ook de vraag vanuit Groot Brittannië, de nummer drie, toeneemt

Verder ziet Van Oers Agro dat steeds meer kwekers overschakelen naar korte teelten. "De markt werkt snel en veel ondernemers zien korte teelten als een effi ciënte manier om rendement te maken. Echter zijn deze teelten ook de meest kwetsbare. Het is daarom van belang om een goede mix te vinden tussen diverse teelten. Hiermee kunnen risico’s gespreid worden."

Uit de cijfers blijkt dat er meer inkomsten naar de ondernemer gaan, en dat de financieringslasten een stabiel niveau te hebben. Ondanks een toename van de kostprijs in 2017 is deze in 2018-2019 afgenomen. Dit geeft aan dat met minder inkopen, meer omzet behaald kan worden.

Het nieuwste sectorrapport van Van Oers Agro is hier te raadplegen.

Voor meer informatie:
Van Oers Agro
P.H.C. (Paul) de Jong
Specialist boomkwekerij
Hofdreef 24
4881 DR Zundert
T: +31 76 597 88 00
F: +31 76 597 88 99
E: P.dJong@vanoers.nl
www.vanoers-agro.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.