‘Perfecte Roos’ goed de zomer door

In de bij de WUR lopende rozenproef De Perfecte Roos is het gewas de zomer goed doorgekomen. Deze zomer kende drie hete periodes (23-25 juni, 23-27 juli, 23-27 augustus). In de rozenkas met koeling kon de etmaaltemperatuur die periodes lager worden gehouden dan de buitentemperatuur, waarbij vooral in de avond en de nacht de temperatuur lager was dan buiten. De kwaliteit van Red Naomi! en Avalanche+ bleef goed, wel zakte het takgewicht gemiddeld iets en werd de taklengte lager dan in het voorjaar.

In de drie minste weken was het takgewicht van Red Naomi! gemiddeld 45 gram en de taklengte gemiddeld 61 cm. Een jaar geleden was dit 40 gram bij gemiddeld 59 cm. De kwaliteit was dus duidelijk beter dan in 2018. In dat jaar was het nodig om de kas te krijten tegen te hoge instraling, in 2019 was dat niet nodig. Vorig voorjaar stond een derde van de kas met nieuwe aanplant Avalanche+, waardoor de luchtvochtigheid lager was. De uitgevoerde knipstrategie dit voorjaar is meer gericht geweest op kwaliteitsbehoud.

Klik hier voor meer informatie (Kas als Energiebron)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.