Zwarte potten worden in VK vervangen door gerecyclede, gekleurde exemplaren

In de wereld van plastic potten wordt gerecycled materiaal steeds belangrijker. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, waar er veel over dit onderwerp werd gesproken tijdens Four Oaks. De traditionele zwarte pot maakt langzaam aan plaats voor potten in taupe en andere kleuren. Dit komt voornamelijk omdat de Britse supermarkten vanaf eind dit jaar geen zwart plastic meer accepteren.


Het team van Soparco op Four Oaks

"Er zijn verschillende soorten sorteerinstallaties in Europa. In de VK gebruiken recyclingbedrijven vooral NIR-detectiesystemen (bijna-infrarood) en zwart koolstofpigment is een probleem voor deze systemen. Daarom is er een verschuiving naar taupe," legt Myriam Tobeilem van Soparco uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100% gerecyclede materialen
Soparco maakt al bijna 35 jaar gebruik van steeds meer gerecyclede polypropeen om potten en emmers te produceren en daarmee hun impact op hulpbronnen te minimaliseren. "Op dit moment bestaan meer dan 80% van onze producten uit gerecyclede materialen. Ons doel is om in 2025 al onze standaard producten te kunnen vervaardigen uit 100% gerecycled materiaal."

Consumentenafval
Het plastic kan overal vandaan komen, ook uit consumentenafval of afval dat op straat ligt. "We zijn vijf jaar geleden begonnen om consumentenafval op te nemen in het proces en we hebben de prestaties van het verzamel- en sorteerproces verbeterd. De hoeveelheid consumentenafval dat beschikbaar wordt op de markt neemt toe," zegt Soparco. "Een van de hedendaagse problemen is het beheer van deze toename zodat er een hoog kwaliteitsniveau kan worden behouden. We werken daarom nauw samen met materiaalleveranciers."

Soparco biedt producten in verschillende kleuren die detecteerbaar zijn door NIR-systemen, zoals blauw, groen, rood en taupe. 

Voor meer informatie:
Soparco
+33 (0)2 33 73 30 11
info@soparco.com
www.soparco.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven